avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara, In cazul in care o persoana este ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara, In cazul in care o persoana este diagnosticata cu ...

Buna seara,
In cazul in care o persoana este diagnosticata cu cancer si intra in concediu medical cu cat trebuie sa fie platita. Ce cod de diagnostic trebuie sa primeasca si ce cod de indemnizatie? Persoana respectiva a primit codul de diagnostic 134 si codul de indemnizatie 14. Este in regula? Salariul pe concediul de odihna in acest caz l-a primit exact ca si pe cel normal de dinainte de boala. Unde as putea gasi reglementat acest caz?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 22 Octombrie 2021
Codul de indemnizatie 14 se plateste 100%.
Cod diagnostic 134. Tumora maligna a prostatei.


Codul Muncii
Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna AdinaPanciu AdinaPanciu Buna ziua. Concediul de odihna se calculeaza dupa brutul din ultimile 3 luni sau dupa salariul de incadrare? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neplatit integral nibbana nibbana Lucrez intr-o firma de 1 an si 2 luni,am solicitat acordarea concediului de odihna si am primit doar 75% din salariu. este legal ? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat Mirela Cristea Mirela Cristea Buna ziua, in cazul unui angajat cu 2 ore/zi (timp partial) cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu de odihna? Multumesc. (vezi toată discuția)