Bună ziua, am cumpărat un apartament în timpul căsătoriei cu banii proveniți din vinderea altui apartament care era doar al soțului, ce drepturi am ținând cont ca la mijloc sunt 2 copii minori
Buna ziua,
Aratati ca banii provin din vinderea unui bun propriu si acesta va ramane doar dvs., nu intra la partaj...
Sotul o sa aiba dreptul la o creanta daca a contribuit cu bani la achizitia lui, l-ati amenajat in timpul casatoriei...
Daca decedati prima si sunteti inca casatorita... sotul o sa aiba dreptul la 1/4 di el si copiii la restul de 3/4.
Daca sunteti divortata... atunci o sa fie mostenit doar de copii dvs.
Sa înțeleg ca eu ca și soție nu am nici un drept, la apartament chiar dacă a fost cumpărat în timpul căsătoriei. Dat fiind ca o sa fiu tutorele legal al copiilor .Cat timp după divorț pot rămâne în apartament
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
teoretic, casa e bun comun, insa la partaj, omul poate dovedi ca banii cu care ati cumparat erau ai lui si poate cere o cota majorata sau 1/1 din casa.
Nu poate dovedi ca banii au fost de pe apartament nu a existat o tranzacție bancara gi-jane2 a scris:
teoretic, casa e bun comun, insa la partaj, omul poate dovedi ca banii cu care ati cumparat erau ai lui si poate cere o cota majorata sau 1/1 din casa.
Partaj
cosmariama
buna,
Mai pot sa deschid proces pentru partaj , a unui imobil care a fost bun comun, a fost vandut cu 1 luna inainte de divort,si banii fiind in locuinta ... (vezi toată discuția)