avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna în învătământ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna în învătământ...

Concediul de odihna în învătământ, poate fi dirijat de... sus?
Sunt în situatia, că se anunță vacanță în activitatea cu copii, dar sunt programarte lucrări de renovare la care particip, reamenajarea sălii de grupă, avem activitate de birou, multe de scris. Nu doresc să îmi iau concediu în perioada 25 10-07.11
Mă pot pune în concediu fără să vreau?!
Cel mai recent răspuns: Dr.M , utilizator 08:50, 25 Octombrie 2021
Legea de baza este asta:
[ link extern ]

Si are toate hotararile suplimentare.

In mod normal, concediul vi-l luati in perioada in care vi l-ati planificat, iar in acea perioada nu vi se poate refuza nejustificat.

Mai exista situatii in care toti angajatii iau in acelasi timp o perioada de concediu, dar asta ar trebui sa fie specificat in contractul colectiv de munca.

Daca nu iau toti concediu, nu ar terbui sa va poata obliga.

@ Dr. M
Legea mentionata de dvs a fost abrogata la 01.03.2003.


@ Tundenora

1. Art. 144 alin.2 C.mun.prevede ca, dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor si nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea , este un abuz .
Multumesc de informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna Nelus1976 Nelus1976 poate angajatorul sa ma bage in co fara planificare sau discutie?daca da cum? (vezi toată discuția)
Concediu Gianinaionela Gianinaionela Ma poate obliga angajatorul sa imi iau concediu de odihna in perioada aleasa de el,fara sa ma intrebe si pe mine?! (vezi toată discuția)
Concediu de odihna. MariPatrick MariPatrick Buna,ma confrunt cu următoarea problemă. Lucrez in sistemul de sanatate cu ture de zi si noapte. La planificarea pentru concediul de odihna pe anul 2020 am ... (vezi toată discuția)