avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul la notar cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul la notar cu minor

Buna ziua
As dori sa ma interesex privind divortul la notar. Am 2 copii, unul minor si eu sunt partea care se separa. Trebuie un birou notarial in orasul in care s-a incheiat casatoria? Daca da, care sunt conditiile si ce se stabileste la notar. Ce obligatii exista privind plata unei intretineri ptr copil (minor). Este datorata intretinere si pentru celalalt copil de peste 18 ani?
Va multumesc ptr. un raspuns rapid.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 01:06, 23 Octombrie 2021
La notar nu puteti rezolva decât dacă părțile cad de acord pe toate aspectele,desfacerea căsătoriei,exercitare autoritate părintească(custodie,),stabilire domiciliul minori,cuantumul.pensiei de întreținere etc.Notarul nu poate stabili nimic fara acordul partillor, orice divergență va duce la divorțul în instanța.
Condițiile le stabiliți dvs.
La notar mergeți cu "temele facute".
Trebuie sa convenți asupra:
- numelui după divorț (dacă va păstrați numele din căsătorie sau reveniți la cel anterior)
- cu cine va domicilia minorul și unde
- modul prin care părintele separat de copil menține legăturile personale cu acesta (programul de vizita)
- executarea obligației de a contribui la cheltuielile de creștere, educare și pregătire profesionala a minorului.
Competenta teritoriala este cea de la locul încheierii căsătoriei sau de la ultima locuință comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar FLORIANMATEI FLORIANMATEI In cazul divortului la notar cu copil minor, acesta poate stabili si cuantumul pensiei alimentare datorate de sotul care nu mai locuieste cu copilul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in legatura ku un divort la notar ! maryusel24 maryusel24 explicati-mi si mie ce beneficii si ce ar trebuii sa trec in actul notarial daca sunt de accord sa-i dau mamei custodia copilului ! sau ce inseamna exact ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu copil minor NicMirela NicMirela Buna ziua, As dori sa stiu daca putem divorta la notar avand in vedere ca avem un copil minor (6 ani).Mentionez ca locuim separat din februarie 2015,iar din ... (vezi toată discuția)