avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua, Pe data de 6 Octombrie am fost accidentat ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua, Pe data de 6 Octombrie am fost accidentat de un camion ...

Buna ziua,
Pe data de 6 Octombrie am fost accidentat de un camion ce avea asigurare la City Insurance, in aceeasi zi am am trimis cererea la Fondul de Garantare.
Masina este inoperabila si cu greu reusesc sa o conserv (are toate geamurile pe partea dreapta si luneta sparte) nu detin un garaj.
Cei de la Fond raspund foarte greu si nu au nici un raspuns, singura confirmare de depunere a cereri este un reply automat care nu-mi confirma faptul ca am depus cererea OK si actele anexate sunt bune/actele cerute de Fond.
Ce sanse am acum?
Merita sa-l dau in judecata pe soferul neatent? stiind ca este de buna credinta si si-a facut asigurare?
Se poate urgenta evaluarea masinii sa nu fiu "acuzat" ca nu am avut grija de epava lucru ce duce la dauna totala?
In cazul in care se decide repararea masinii cum ma pot asigura ca reparatia va fi de calitate si autovehiculul intr-o stare de functionare similara cu cea de dinaintea accidentului? (masina a fost inmatriculata in luna a 7-a a.c. second hand perfecta din punct de vedere tehnic si estetic)
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2021
cas_ady, utilizator
Cel mai recent răspuns: cas_ady , utilizator 22:07, 25 Octombrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra!
Dilema mea este ca nu stiu ce sa fac.
In cazul in care il dau in judecata pe soferul vinovat acesta, la ranul lui, va da in judecata firma la care era asigurat (respectiv City insurance). Procesul intentat de mine se va suspenda pana la solutionarea procesului intentat de soferul vinovat asiguratorului. Acest proces poate sa dureze ani de zile avand in veder situatia precara in care se afla City Insurance.
Teoretic aceasta problema se v-a putea rezolva putin mai repede in cazul in care astept raspunsul de la Fondul de garantare? Care este perioada in care pot sa-l dau in judecata pe soferul vinovat pentru recuperarea prejudiciului? Pot cere despagubiri Fondului pentru perioada in care nu am dispus de masina avand in vedere ca autoturismul il foloseam pentru naveta la serviciu (angajatorul nu-mi ofera transport si nici nu am gasit nimic concret in lege care sa-mi asigure garantia ca in cazul in care imi inchiriez un autoturism imi recuperez banii de inchiriere - mai ales ca aceasta inchiriere se face inaintea constatarii si intrarii masinii in service)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani asigurare city insurance. leona777 leona777 Buna ziua. In urma cu 12 luni am avut un accident in trafic, soferul avea asigurare la City Insurance. Am depus cereri asa cum.prevede procedura, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, numele meu este sandu daniel. sunt proprietarul unui ... Sandu Daniel Sandu Daniel Buna ziua, Numele meu este Sandu Daniel. Sunt proprietarul unui autoturism marca Skoda Octavia, cu numarul de inmatriculare PH20SGC. Pe data de 3 aprilie, ... (vezi toată discuția)
Solutie legala reparare cu rca arexuta arexuta Sunt proprietara unui autoturism OPEL ASTRA K achizitionat de la ATP MOTORS Baia Mare. Mentionez ca autoturismul este nou-nout, achizitionat in urma cu 2 luni ... (vezi toată discuția)