Buna ziua. Va relatez pe scurt : accident produs in decembrie 2021, am fost lovit de un conducator auto, din spate ("asigurare" la CITY INSURANCE). Am mers impreuna la politie, s-a intocmit proces verbal.In urma accidentului, masina mea a fost avariata in proportie de 60%.Am efectuat demersurile necesar pentru dosar dauna la FGA. Dupa aproximativ 4 luni de asteptare, acestia m-au informat ca soferul vinovat de producerea accidentului nu figureaza in baza lor de date, acesta detinand o polita de asigurare FALSA, ei nemaiputand sa ma despagubeasca. Va rog sa imi spuneti ce ar fi cel mai bine sa fac mai departe?
Va multumesc pentru raspuns! Ajungem si acolo eventual, dar prejudiciul creat de sofer cine il va suporta? Mai pe romaneste, pe cine dau in judecata pentru a-mi acoperi dauna? Cam ce sanse de castig as avea? Va multumesc inca o data pentru amabilitate!
In general, chemarea in judecata se face impotriva celui care v-a lovit masina si a societatii de asigurare.
In situatia dvs. concreta, avand in vedere ca vi s-a comunicat ca acel inscris era fals, societatea de asigurare nu poate raspunde in solidar cu vinovatul. Insa si aceste aspecte trebuiesc lamurite, deci cel mai bine incercati sa luati legatura cu un avocat care sa vada exact cum stau lucrurile.