avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Nereguli la Facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Nereguli la Facebook

Am o mare curiozitate cu privire la Facebook:
1.Cine face analiza raportărilor de postări care încalcă standardele facebook-sunt de aici, din Romania, sunt structuri judeţene?
2.Aceşti angajaţi facebook au acces la datele personale şi la parolele utilizatorilor?
3.Dacă observ nereguli în aprecierea acestora, unde pot sesiza, pe ce cale?

Concret, am avut un cont mulţi ani de zile , făcut pe o platformă desfiinţată între timp .Când , din greşeală, am închis contul, s-a recuperat uşor, am livrat un număr de telefon, am primit un cod şi mi-am recuperat contul.
În ultimul timp, au apărut nenumărate sistări ale utilizării contului pentru nişte postări pe care eu nu le-am făcut şi apărea o casetă în care era loc de bifat dacă postez ca AB, CD sau EF, eu fiind AB. Am pierdut definitiv contul, fiindcă, spre deosebire de alte dăţi, codul de restabilire a fost trimis exclusiv pe platforma inexistentă şi mi se cereau copii după acte personale pe care nu am fost dispusă să le dau.

Mi-am făcut alt cont. Iar se întâmplă lucruri ciudate.Am raportat o postare plină de organe sexule şi înjurături, mi s-a răspuns că nu încalcă standardele facebook, în schimb am primit avertizare la o postare a mea de pe un site de reclamă pentru nişte huse de tăblie de pat, în care am scris: "Unde scrie dimensiunile?Lăţimea am înţeles, dar înălţimea?"
Nu ştiu de ce, simt că cineva face glume proaste sau, mai grav, sunt urmărită.
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2021
Martonze, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 19:01, 25 Octombrie 2021
facebook e o transnationala care opereaza de capul ei. jurisdictia romana nu are nici o putere.
in plus, nu puteti trage la raspundere un serviciu gratuit, fiindca nu vi se aduc prejudicii. nu sunteti client. nu sunteti nici macar in tara dvs.
desigur, aveti posibilitatea de a nu avea cont.
Mulţumesc, dar tot nu am primit răspuns la întrebările mele.
Facebook coopereaza cu Politia Romana in baza unor mandate judecatoresti.

In rest, Facebook este autoritatea finala de acces la Facebook.

Nu exista nicio lege romaneasca prevazand ca aveti dreptul legal la un cont de Facebook. Acesta nu este un drept, ci un privilegiu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. se numeste comunitatea facebook/ nu stie nimeni in afara de facebook;
2. n-au nevoie, fiindca oricum au acces peste tot;
3. la comunitatea facebook, care e formata din cei de la punctul 1.

Martonze a scris:

Mulţumesc, dar tot nu am primit răspuns la întrebările mele.

Ok, dar o comunitate este compusă din oameni, corect? Dl. avocat scria că facebook colaborează cu Poliţia Română, şi asta e ok. Dar eu refuz că cred că Poliţia Română a cerut mandat judecătoresc ca să mă restricţioneze pentru postarea: "Unde scrie dimensiunile?Lăţimea am înţeles, dar înălţimea?"
Cu "comunitatea facebook" se poate coresponda doar când te restricţionează pentru o postare sau te anunţă că o postare plină de înjurături nu încalcă standardele facebook. De aeea , voiam să întreb despre aceste aspecte chiar Facebook-ul, dar nu există cale de contact cu ei.
Oricum, mulţumesc pentru răspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil sa dau in judecata facebook? invodkawetrust invodkawetrust Ce au facut ei exact este sa lase un utilizator sa puna o poza, public, cu o persoana eviscerata de un tren, am dat report la respectiva fotografie iar ... (vezi toată discuția)
Facebook mi-a blocat contul pentru că mi-am scris numele în chirilica veche și nu le-am trimis copie după ci. cum îi pot da în judecată? laurr29 laurr29 Buna ziua. Acum 2-3 ani Facebook mi-a blocat accesul la contul propriu, pe motiv ca nu le-am trimis copie dupa buletin. Ceea ce-i deranja era faptul ca aveam ... (vezi toată discuția)
Cont facebook dezactivat GionyLinz GionyLinz Buna,in data de 18.07.2014 m-am trezit cu contul facebook dezactivat,am trimis e-mail la facebook incercand sa aflu de ce mi-au dezactivat contul la care mi-au ... (vezi toată discuția)