avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare imobiliare , granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare imobiliare , granituire

Buna ziua ,

De curand am fost actionat in instanta pe motivul : revendicare imobiliară grăniţuire - servitute de trecere .Problema este ca vecinul , care nu este inca intrat in posesia titlului de mostenitor pe terenul invecinat , sustine ca nu i-am lasat cale de trecere spre terenul sau, desi nu este deloc asa .In momentul constructiei gardului ,ce delimiteaza proprietatile eu m-am pozitionat cu gps-ul , chemand la fata locului o firma autorizata in vederea efectuarii masuratorilor .Fac mentiunea ca detin intabulare,respectiv toate documentele la zi .Totodata acestuia i-a ramas o cale de acces/trecere spre terenul sau de 5 m latime, astfel nu am incalcat in nici un fel viitoarea sa proprietate.
Spuneti-mi va rog :
1, Daca in urma evaluarii de catre un expertul numit de instanta nu rezulta incalcarea proprietatii sale , cine plateste cheltuielile mele de judecata , expertul , etc ?
2.Pot obtine daune morale in acest sens ?
2.Sa presupunem ca proprietatea sa este incalcata cu 1 cm pana la maxim 0,5 m ce se intampla in acest caz ?Ma intereseaza toate consecintele ?
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Drum servitute blocat BATTIYE_RO BATTIYE_RO buna ziua ... ma confrunt cu urmatoarea problema: drumul care imi asigura accesul la proprietate imi este partial blocat cu resturi de materiale de constructie ... (vezi toată discuția)
Gard construit gresit de vecin (cu 20 cm), in favoarea mea tlc tlc Salut, Detin un teren in Popesti Leordeni / Drumul Fermei, cumparat in 2004 (sa-i zicem T1). Vecinul de pe terenul alaturat a construit in 2005 un gard din ... (vezi toată discuția)
Drum servitute Bebe1976 Bebe1976 Buna ziua ,as avea și eu o întrebare ,am un teren de 420 m cu latime de 8 m ,varul meu are un teren lângă mine de 460 m cu lățime 9 m , amândoi avem ... (vezi toată discuția)