avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Lucrez in domeniul alimentației publice, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Lucrez in domeniul alimentației publice, astfel că ...

Buna ziua.
Lucrez in domeniul alimentației publice, astfel că se lucrează în ture de 8 ore cu doua libere pe săptămână. In mod cert, nu se poate că weekendurile sa fie libere pentru toata lumea. Se dau 2 libere pe săptămână. Am nedumeriri legate de sărbătorile legale.
1. Daca sărbătoarea legală pica, de exemplu marți, angajatul este în liberul lui din acea săptămâna, va mai beneficia de inca o zi libera in următoarele 30 de zile?
2. Daca în aceeași zi de sărbătoare legală, care pica marți, angajatul este la munca, din cate am înțeles, are dreptul la o zi libera in următoarele 30 de zile?
3. Daca ziua de sărbătoare legală pica de data asta sâmbătă, iar angajatul este la munca in acea zi, dar a beneficiat în săptămâna aceea de cele doua libere, mai are dreptul la inca un liber in săptămâna aceea?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 25 Octombrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala salariatul beneficiaza de compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.

Daca ziua de sarbatoare legala coincide cu o zi de repaus sapatamanal, in tacerea legii si potrivit practicii uzitate, se acorda numai o singura zi ,nu doua.

3. Raspunsul este da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repaus saptamanal coincide cu sarbatoare legala? Coolflo Coolflo Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un text de lege, ordonanta care sa spuna negru pe alb ca cele doua definitii (repaus saptamanl si sarbatoare legala) nu ... (vezi toată discuția)
Zile nationale libere ContSters291600 ContSters291600 Buna ziua, In cazul in care ai program de lucru in ture la un departament care e activ non stop (24/7) Ce se intampla cand vin zilele nationale libere si pica ... (vezi toată discuția)
Remuneratia in zilele de liber legal care cad in weekend oanazic oanazic Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste remuneratia zilelor de liber legal care cad in weekend. Eu sunt remunerata in functie de intervalul ... (vezi toată discuția)