Ce termen maxim are un asigurator,de virare a banilor in contul beneficiarului(asiguratul),in cazul unei daune totale(a unui autoturism),dupa ce dosarul de dauna este solutionat si nu mai lipseste absolut nici un document?
Am masina asigurata la Generali,am platit un an integral,de la inceput,am avut dauna totala a autovehicolului pe carel conduceam,dosarul a fost solutionat la sfarsitul lunii Decembrie!
Cei de la Generali posteaza dupa ce s-a constatat dauna totala,poze cu masina avariata ,pe un site (unde dupa cum am inteles nu are acces oricine,decat service-urile auto),se liciteaza masina,iar in baza acestei licitatii se obtine un pret pentru masina avariata!banii pentru masina tii vireaza direct acel cumparator care a castigat licitatia ,iar diferenta ,cei de la Generali!
Exista un termen limita pana cand trebuie sa-mi vireze banii in cont?
Avand in vedere ca va referiti la un contract CASCO , verificati clauzele contractuale ale acestuia, de regula, asiguratorii insereaza un termen de 15 zile de la completarea dosarului si formularea cererii de despagubire.
In caz de intarziere nejustificata, aveti posibilitatea de a solicita acordarea dobanzii legale.
In completare: plata despagubirii nu are nicio legatura cu procedura de valorificare a epavei, decat numai in cazul existentei acordului asiguratului sau daca in conditiile contractuale este prevazuta aceasta in mod cert.
Asigurare casco
Ileana2013
Recuperare indemnizatie in caz de dauna totala.
Am avut un accident si cei de la firma de asigurari unde am polita CASCO au evaluat costul reparatiei si au ... (vezi toată discuția)