avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru servitutea de trecere (pietonala) este nevoie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru servitutea de trecere (pietonala) este nevoie si de acordul ...

Pentru servitutea de trecere (pietonala) este nevoie si de acordul persoanei care detine uzufruct viager pe proprietate, sau doar proprietarii semneaza un act notarial?
Cel mai recent răspuns: Dia42 , utilizator 12:49, 27 Octombrie 2021
cum a aparut aceasta servitute? urmare a unei vanzari, hotarari judecatoreasti, unei intelegeri?
Contract de vazare cumparare incheiat la notar intre detinatorul cotei de 1/2 din imobil catre fiul sau (minor la acea vreme). Citez: "Subsemnatul....... declar ca vand fiului meu minor, cota mea indiviza de 1/2 din imobilul situat.......si oblig pe fiul meu sa nu instraineze cota de 1/2 pana la implinirea varsei de 20ani.
Cumpararea a fost facuta de fiul meu minor prin curator.
Citez " Transmiterea proprietatii de drept si de fapt asupra cotei de 1/2 din imobil se face catre cumparator cu incepere de azi, data autentificarii actului, intelegand sa-mi rezerv un drept personal si viager de a locui in imobil, pe tot parcursul vietii mele, asupra cotei de imobil ce face obiectul prezentului contract".
In spatele imobilului eu am 2 terenuri (gradina) si sunt unic proprietar. Doresc sa-mi construiesc o magazie si Primaria imi cere drept de servitute intabulat de la proprietarii imobilului (eu detin 1/2 si fiul meu 1/2, grevat de abitatia viagera mentionata mai sus).
O alta intrebare ar fi daca se mai poate radia dreptul de habitatie conform noului Cod Civil. Pot dovedi neuzul pe o perioada de 10 ani.

Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nud prorietar! ce optiuni sunt in situatia data? IrisCristiana IrisCristiana Buna seara! Părinții mei pensionari doresc sa cumpere un apartament pe numele fiului meu major. Dorința lor este ca eu, fiica lor si mama nepotului lor, ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Ce poate face ??? Gyna Gyna Un ap. de 3 cam. , 3 coproprietari cu procente diferite, si un domn (cel care a vandut , cu habitatie viagera)!Primi 2 coproprietari detin procentul cel mai ... (vezi toată discuția)