avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota indiviza Buna seara! Stie cineva sa-mi spuna daca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota indiviza Buna seara! Stie cineva sa-mi spuna daca este ok ...

Cota indiviza
Buna seara! Stie cineva sa-mi spuna daca este ok ca pe lista de intretinere sa am trecuti 86,55 suprafafa utila, in conditiile in care in contractul casei scrie clar ca am 81,10 suprafata utila? Si in releveul ap .
Problema este ca in contract nu scrie cota indiviza si pe lista de intretinere apare 2,370
Cum pot afla ce cota indiviza am daca in contract nu scrie? Cum au calculat ei aceasta suprafata utila si aceasta cota?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:00, 27 Octombrie 2021
de regula, doua apartamente situate unul deasupra celuilalt au aceiasi suprafata. Poate asociatia are informatia de la un alt apartament. Cota indiviza se poate calcula de catre asociatie care cunoaste valoarea tuturor suprafetelor utile ale apartamentelor. Aceasta cota indiviza este expresia in procente a suprafetei utile a apartamentului f=raportata la suma totala a tuturor suprafetelor, si care trebuie sa fie in final 100%.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2021
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
onetime@
-Nu cumva aveti si vreun spatiu cu alta destinatie decat locuinta (de exemplu unul de depozitare ) in proprietate? Sau poate aveti vreo logie/terasa/balcon si prin inchidere s-a marit si suprafata utila?

-Puteti adresa o cerere presedintelui asociatiei in care sa cereti explicatii cu privire la modul de calcul.
In releveu imi apare si logie. Cu acel logie am 0 suprafata totala de 84. Dar suprafata utila este 81.10
Toate apartamentele de pe coloana mea au aceeasi suprafata utila, de 81.10 si pe lista apar toate cu 86.
O sa intreb administratorul si presedintele. Multumesc pentru raspunsuri. Cel mai mult ma intereseaza cota indiviza
M-am uitat si la un apartament de 3 camere din bloc care are ca suprafata utila 63 si la avizier este trecut cu 67. Cum afecteaza la calculul listei de plata aceste diferente?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota indiviza in cazul apartamentelor de tip duplex cu terasa Vaaleriu Vaaleriu Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa inteleg daca, in cazul unui apartament de tip duplex cu terasa, cota indiviza ar trebui sa ia in calcul si suprafata ... (vezi toată discuția)
Suprafata terasa- cota parte? adamar adamar Suntem 4 ap la et3 mansardat , 2 din ele au terasa de 50 mp, al3lea are 34mp.si al4lea are 70 mp... Aceste suprafete ale teraselor, la ch de ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza - spatii in afara apartamentului adyboss adyboss Buna ziua, Asociatie, avem nevoie de consultanta cu privire la calcularea cotei parte indiviza. Am contactat cativa avocati insa s-au ferit sa ne dea un ... (vezi toată discuția)