avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termenul in care Casa de Pensii este obligata sa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termenul in care Casa de Pensii este obligata sa comunice Decizia de pensionare

Buna ziua,
Termenul de 45 de zile in care Casa de Pensii este obligata sa trimita raspuns solicitantului referitor la decizia de pensionare , inseamna zile calendaristice sau zile lucratoare?
Cel mai recent răspuns: Vasilidis , utilizator 07:52, 29 Octombrie 2021
Legea 263/2010
Art.106
(1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisă de casa teritorială de pensii, în termen de 45 de zile de la data înregistrării cererii.
(4) Decizia casei teritoriale de pensii se comunică persoanei care a solicitat pensionarea, în termen de 5 zile de la data emiterii.

Zile calendaristice.
Multumesc, Domnule Carp!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un raspuns concret dodorel62 dodorel62 Daca dupa ce ai depus dosarul pentru somaj si dupa doi ani de luat somajul ai facut si dosarul de pensie si acesta este corect intocmit si indeplineste toate ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie Madalin196 Madalin196 Buna ziua! Daca depun dosarul pentru pensie pe 15 noiembrie ,vine decizia până pe 31 decembrie?multumesc (vezi toată discuția)
Durata analiza dosar pensionare Elena-Luminita Elena-Luminita Va rog sa-mi spuneti daca in legea pensiilor se mentioneaza durata maxima pentru analiza si emiterea deciziei de pensionare . Cand am depus dosarul mi s-a spus ... (vezi toată discuția)