avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara!Am un frate care și a construit o casa cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara!Am un frate care și a construit o casa cu banii ...

Bună seara!Am un frate care și a construit o casa cu banii lui și ai părinților, întrebarea este ca dacă el I viitor se va căsători și o sa I treacă parintii casa pe numele lui după ce se va căsători,(casa trecuta pe numele lui făcută cu banii lui ,)viitoarea soție va dreptul la imobil ,în condițiile în care nu a contribuit cu nimic?
Cel mai recent răspuns: Vacarus Andreea , utilizator 22:22, 28 Octombrie 2021
Imobilul este bun propriu al fratelui.
Dar in cazul in care, Doamne fereste!, fratele va muri, sotia supravietuitoare, adica cumnata dvs. va avea dreptul la un sfert din casa si nici nu va mai da voie la nimeni sa foloseasca atata timp cat nu se termina partajul.
După decesul fratelui va avea loc dezbaterea succesiunii, nu partajul. Veți fi în concurs cu soția supraviețuitoare dacă nu există descendenți.
Va mulțumesc frumos pentru răspunsuri!Seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)
In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa au optat soții la căsătorie), soția deține proprietăți personale, doar ale ei, obținute ... (vezi toată discuția)