avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat deces neînregistrat în România
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat deces neînregistrat în România

Bună seara.
Vă rog frumos să mă ajutati cu un răspuns.
Bunicul meu a fost prizonier în Uniunea Sovietică, unde a și decedat și a fost inmormantat.
Am primit o adeverință in care scrie locul și data când a fost luat prizonier,locul unde a ajuns, când a decedat, unde a fost inmormantat.
Când am mers să depun pentru mama mea dosarul pentru a obține indemnizație de urmaș, mi-au cerut Certificatul de deces al bunicului. Dacă se specifica unde a murit de unde sa dau așa ceva?
La evidenta populatiei au spus ca dacă nu a fost înregistrată moartea lui in România nu se poate face nimic. Nu înțeleg această lege, dacă nu am stiut nimic despre el pana acum, cum puteam să inregistrez.
Unde ar trebui să apelez pentru a obtine un certificat de deces?
Multumesc frumos pentru un eventual răspuns.
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2021
Bmbmb12345, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bmbmb12345 , utilizator 06:01, 16 Noiembrie 2021
Incercati la starea civila de la ultimul loc de domiciliu al bunicului. Poate are act de deces. De regula se facea act si se scria mort pe front. Incercati. Daca nu gasiti atunci va trebui sa mergeti la centrul militar sa incercati si acolo sa vedeti ce inregistrari au ei cu privire la deces. In ultima instanta solicitati un certificat din Rusia pe care ulterior il veti transcrie.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroi din regimentul 32 infanterie gigelas gigelas Stie cineva,unde se poate gasi lista cu numele eroilor din Regimentul 32 infanterie - Mircea cel Batran,cazuti la datorie,in al doilea razboi mondial ? ... (vezi toată discuția)
Drepturile veteranilor de razboi si a urmasilor acestora tandarica tandarica Buna seara! Am nevoie de o informatie. Bunicul a fost veteran de razboi, a decedat in anul 1997. Nu a solicitat la primarie sa i se dea cei 500mp conform ... (vezi toată discuția)
Legea 232 din 2020 Bukos Bukos Bună ziua. Unde aș putea afla ce s-a întâmplat cu bunicul meu care a participat la cel de-al doilea razboi mondial unde a dispărut. Vreau să aflu ... (vezi toată discuția)