avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce sa fac??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce sa fac??

Domnule avocat, tatal meu a decedat anul trecut pe 19 mai si inca nu am facut succesiunea.[intrebarea]Daca mama si surorile mele pot face sccesiunea fara stirea mea si daca da ce pot face???In contractul casei sunt trecuti doar tata decedat si mama
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:35, 11 Ianuarie 2010
La dezbaterea succesiunii mama dvs trebuie sa spuna care sunt toti mostenitorii. Daca nu face acest lucru atunci savarseste infractiunile de fals in declaratii si uz de fals! Iar notarul public la care se dezbate succesiunea este obligat sa va citeze la adresa de domiciliu! Pentru a verifica daca s-a deschis procedura succesorala puteti sa va adresati Camerei Notarilor Publici din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului!
Succes!
B-)
pt. inceput urmati sfatul colegului meu. in cazul in care aflati pe aceasta cale, ca ceilalti succesori au dezbatut succesiunea , iar pe dvs. "v-au omis", va trebui sa apelati la instanta de judecata , in vederea anularii actelor respective.
daca succesiunea nu s-a dezbatut inca, puteti proceda in acest sens oricand doriti, intrucat dezbaterea succesorala este imprescriptibila.
este important insa sa acceptati succesiunea in fata notarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate kukuk kukuk Pe titlul de proprietate teren emis in 2002, suntem trecuti ca mostenitori eu fiind in viata si o persoana decedata intre timp. Nepotul persoanei decedate a ... (vezi toată discuția)
Succesiunea - vanzarea unui teren aflat in indiviziune adriana_25 adriana_25 Un teren ce apartinea bunicului meu si actualei lui sotii, bun comun, a fost vandut de aceasta fara a fi deschisa vreo succesiune si fara stirea celor 4 ... (vezi toată discuția)