avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Achiziție prin interpuși
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Achiziție prin interpuși

Buna ziua!
Am următoarea situație.
O firma intra in faliment. Soția administratorului este pusă administrator special. Se deschid doua noi firme(una preluând unul din domeniile de activitate al societății falimentare, iar cealalta celălalt domeniu de activitate). Administratorii celor doua noi societăți sunt soția administartorului firmei falimentare și fiica acestora.
Proprietățile imobiliare ale firmei falimentare sunt scoate spre vanzare prin licitație publica.
Firma fetei, cumpara la licitație doua dintre loturile scoase la vanzare. Este legală aceasta achiziție? Nu se considera achiziție prin interpuși? Firma fetei folosește ca denumire comercială denumirea firmei falimentare.

Alte discuții în legătură

Ajutor insolventa Sergiu198906 Sergiu198906 Se da urmatoarea situatie: Intr-un sat, un proprietar asupra unui teren mai mare vinde unei societati S.R.L o bucata de teren. Terenul vandut este inconjurat ... (vezi toată discuția)
Accesiune imobiliara asupra unui bun proprietatea unei firme in faliment Ariadna Gorea Ariadna Gorea Am o problema legata de competenta. Reprezint o sc X in faliment, la care urmeaza sa se scoata la licitatie bunurile imobile in bloc, insa in acest timp, o ... (vezi toată discuția)
Firma in faliment alexandrapetrescu alexandrapetrescu Buna ziua, am o firma care este in faliment. Cat dureaza procedura pana se pot scoate la licitatie bunurile firmei? Eu am declarat falimentul din august si ... (vezi toată discuția)