avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Cum pot face succesiunea 2 mostenitori, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Cum pot face succesiunea 2 mostenitori, daca al treilea ...

Buna ziua.
Cum pot face succesiunea 2 mostenitori, daca al treilea a murit ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:05, 1 Noiembrie 2021
Succesiunea după cine?
Ce calitate avea moștenitorul decedat?
Care este ordinea deceselor?
vin descendentii celui de al 3-lea.
... daca are. daca nu are copiii sau sot/sotie supravietuitoare, atunci se va imparti mostenirea intre cei doi.

Gimgim a scris:

Buna ziua.
Cum pot face succesiunea 2 mostenitori, daca al treilea a murit ?
Multumesc.

Dacă defunctul are urmași sau soție supraviețuitoare, aceștia vor veni la moștenire și vor moșteni cota ce se cuvenea defunctului. Dacă nu există urmași sau soție supraviețuitoare, vor moșteni cei doi descendenți în viață.
Buna ziua.

Exista mostenitori dupa defunct (sotie si doi copii), insa acestia nu doresc sa faca prea curand nici succesiunea dupa cel care le-a fost sot, respectiv tata, desi au trecut 3 ani de la deces, si, implicit, nici partajul bunului imobil de la care a plecat aceasta discutie.

Multumesc.
Si care este intrebarea pana la urma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire masa succesorala intre mostenitori(mostenitori directi si descendenti) constsil constsil masa succesorala este formata din 10 000 mp. sunt 8 mostenitori.mai multi sunt decedati si pentu ei vor veni dupa caz, copiii sau copiii si sotul ... (vezi toată discuția)
Mostenitori legali mariana r mariana r Buna seara Am si eu cateva intrebari si va rog din suflet sa mi raspundeti. Am o sora care are doi copii rezultati in urma casatoriei(concubinaj) si intrucat ... (vezi toată discuția)
Succsiune sorimari sorimari tatal meu a murit acum 14 ani,noi suntem 3 frati ,dupa moartea lui noi am renuntat la tot in favoarea mamei,acum a murit si ea ,putem sa dezbatem succesiune ... (vezi toată discuția)