avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul rudelor de gradul al 2-le-a de a vedea copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul rudelor de gradul al 2-le-a de a vedea copilul

Bună ziua! Rudele copilului (bunici/unchi) mă pot chema pe mine, ca mamă, în instanță pentru a obține dreptul de vizită a copilului? Menționez că eu și tatăl copilului suntem despărțiți, nu am fost căsătoriți, băiețelul fiind exclusiv în grija mea din momentul despărțirii.
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2021
Ana12., utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 12:40, 1 Noiembrie 2021
Da, aceste rude au dreptul de a obtine hotarare judecatoreasca si sa o execute.
Rudele pot intenta o actiune fondata pe art 17 din legea 272/2004, insa din practica am observat ca de regula programul se suprapune cu cel al tatalui, deci nu prea se dau intervale de timp separate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ca bunica să mă dea în judecată pentru program de vizită? rotatiudianaandreea rotatiudianaandreea Buna ziua, Mi-a murit soțul in urma cu 2 ani jumate. Eu locuiesc cu fetița mea in casa părinților mei, Bunicii ei ei s-au mutat intr-un sat in apropiere ... (vezi toată discuția)
Relaþia bunicilor cu nepoþii în urma divorþului BunicaMP BunicaMP În cazul divorţului în cadrul unei familii cu copii există reglementări juridice referitor la relaţia bunicilor cu nepoţii? (vezi toată discuția)
Vizitare nepoti ilie575 ilie575 unde trebuie sa ma adresez pentru faptul ca sotul fetei mele pe fondul cosumului repetat de alcool le interzice nepotilor sa ne viziteze (vezi toată discuția)