avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Sunt pensionar și realizez venituri din activități ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Sunt pensionar și realizez venituri din activități independente.

Bună seara!
Vă rog să mă lămuriți și pe mine într-o problemă:
Sunt pensionar și realizez venituri din activități independente. Pe lângă impozitul datorat sunt obligat să plătesc și CAS și CASS dacă venitul meu depășește 12 salarii minime pe an?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: vmarta , utilizator 18:09, 1 Noiembrie 2021
CAS numai daca doriti si incheiati contract cu casa judeteana de pensii. CASS se plateste trimestrial o data cu impozitul, pe baza declaratiei anuale de venit pe care o depuneti la fisc.
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sume datorate catre cas . eugen43 eugen43 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: -ce suma datoreaza catre CAS o persoana fizica autorizata care in anul 2010 a realizat un venit ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica persoana fizica xman_ghio xman_ghio Buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva nelamuriri legate de impozitul pe venit persoane fizice si depunerea declaratiei unice. In cursul anului 2019 am ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu veniturile pfa IonIoanaAnca IonIoanaAnca Buna ziua! Am o intrebare referitoare la cumularea pensiei (limită de vârstă) cu veniturile din activitatea PFA. In articolul de azi 1 dec ... (vezi toată discuția)