avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Infiintare asociatie in scop caritabil
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Infiintare asociatie in scop caritabil

Am fost invitata sa particip la infiintarea/membru fondator a unei asociatii cu scop caritabil. Imi dores sa particip la infiintarea acestei asociatii, dar nu stiu care sunt atribuitiile, obligatiile si responsabilitatile pe care sa le am. As dori sa stiu mai multe despre acest lucru. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Seffer Laurentiu , Consilier juridic 12:58, 12 Ianuarie 2010
Inainte de a semna actul constitutiv si statutul cititi atat OG nr.26/2000, cu privire la asociatii si fundatii, legislatia adiacenta domeniului de activitate al asociatiei, precum, si cele doua acte ale asociatiei(act constitutiv si statutul)
Drepturile si obligatiile dvs. vor fi cele prevazute in actul de infiintare, statut coroborat cu cele ce emana din OG nr. 26/200

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autofinantarea ong este obligatorie prin lege? Nicoleta12 Nicoleta12 Buna seara, Nicoleta este numele meu si sunt membra a unei organizatii tip ONG. As vrea sa stiu daca membrii inscrisi ai unei astfel de organizatii ar trebui ... (vezi toată discuția)
Infiintare fundatie/asociatie caritabila costyilie costyilie Buna ziua, va rog sa-mi comunicati tipul documentelor necesare pentru infiintarea unei funatii/asociatii caritabile,si cadrul legal de desfasurare. mentionez ... (vezi toată discuția)
Fundatii si asociatii ! ITD ITD va rog sa-mi spuneti care este suma minima necesara(capital social/patrimoniu)pentru infiintarea unei fundatii sau asociatii?Si inca ceva.Este adevarat ca si ... (vezi toată discuția)