Suntem 4 frați si avem dezbătută moștenirea părinților noștri pe terenul extravilan care este format din trei terenuri[(1 teren-1 ha)(1 teren-0.7 ha)(1 teren-0.5 ha)].Nu ne putem înțelege nici sa- vindem pe tot dar nici sa-l dezbinam prin notariat ca fiecare sa facă ce vrea cu partea lui de mostenire.Pot vinde,dona sau sa las prin testament cuiva doar partea mea de mostenire nu contează cui(orfelinat,azil de bătrâni,biserica și chiar primăriei)din localitatea unde este terenul.
Daca aveti dezbatuta succesiunea, ca sa incheiati un act in timpul vietii cu privire la cota dvs trebuie sa si intabulati dreptul de proprietate (pe numele tuturor celor 4 coproprietari), apoi sunteti liber sa faceti ce vreti cu partea dvs.
Alternativ, puteti sa intocmiti un testament prin care dispuneti de partea dvs (fara sa fie necesara intabularea), dar acest act va avea efect numai dupa decesul dvs si numai dupa ce se dezbate succesiunea de catre persoana/entitatea care primeste cota dvs impreuna cu restul mostenitorilor (legali). Oricum ar fi, sa lasati prin testament sau sa transmiteti o cota din dreptul de proprietate nu va profita prea mult dobanditorului pentru ca nu primeste 1/4 din teren pe care sa il stapaneasca exclusiv si sa il poata utiliza/valorifica dupa cum doreste, ci primeste doar o cota ideala din intregul teren, in virtutea careia are (pe langa alte beneficii minore) dreptul de a partaja impreuna cu ceilalti coproprietari. Intr-adevar, tot e mai bine decat nimic, daca ideea e sa stiti ca ati dispus de cota si nu mai aveti de insistat in privinta partajului.
Exact nu ne putem intelege,ar fi fost cel mai simplu,eu nu-mi pot permite să-mi implic copii mei care sunt plecați în alta tara cu problemele pe care frați mei nu vor sa le rezolvam,adică dupa decesul meu sa-i las cu aceasta problema pe cap care necesita timp și bani pentru mai nimic.Adica nu se merita trebuie sa fac ceva,sa rezolv aceasta problema.Va mulțumesc.
Succesiunea
cristache paula
va rog mult ajutati-ma cu unele nelamuriri.
mama mea vrea sa deschida succesiunea dupa bunicul meu ,si nu stiu ce parte ii revine ei.
bunicul meu a avut 4 ... (vezi toată discuția)