Bună seara!
Aș dori, vă rog, să mă ajutați/ lămuriți cu o problemă pe care am întâmpinat-o.
Doresc să achiziționez un apartament într-un bloc P+3+M, acesta fiind la ultimul etaj, prevăzut cu mansardă, având scară interioară. Proprietarul mi-a spus că în contractul de vânzare-cumpărare, pe care l-a facut cu dezvoltatorul, apare "apartament mansardat".
Problema este că el nu deține acte decât pe nivelul 1, unde este apartament cu 2 camere, spunând că pe etajul 2, mansarda în acest caz, nu are acte.
Dezvoltatorul i-a zis că poate să le facă el(proprietarul), însă nu s-a ocupat de acest aspect.
Îmi doresc să știu dacă, pe viitor, am să întâmpin probleme si care ar fi rezolvarea acestora?
Îmi place foarte mult apartamentul, dar îmi doresc să fiu în legalitate!
Ce mă sfătuiți să fac sau cum ar trebui să procedez în cazul acesta?
Mulțumesc!
hob
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
vanzatorul poate sa spuna orice.....dar in contract trebuie sa fie specificata suprafata totala si atasat un releveu al apatamentului
eu banuiesc ca zona permite nivel de inaltime P+3 iar "dezvoltatorul" a facut un pod mai inalt si l-a transformat in mansarda fara autorizatie si nu exista intabulare pentru ea
atata timp cat nu exista acte pe acea mansarda,nici proprietarul actual nu o poate specifica in contract.....practic cumparati doar acel ap cu 2 camere
acea mansarda fara acte este un spatiu comun al tuturor proprietarilor din bloc si nu vad cum puteti revendica acest spatiu(nu mai zic ca la nivel de acte trebuie sa obtineti autorizatie de construire,expertiza tehnica a mansardei)
Mulțumesc de răspuns.
Pe mine mă interesează să fie specificat în acte mansarda, că nu are intabularea făcuta puțin mă deranjează pe moment, cât timp este specificat in proiect și este al meu si sa nu fie un bun comun pentru toți locatari blocului, pe viitor făcând eu totul ce este necesar, fiind foarte bine compartimentat și construit.
Pe lângă acest apartament mai sunt alte 4 sau 3, așa a făcut dezvoltatorul blocul, am sa incerc sa vb cu proprietarii apartamentelor daca ei au remediat problema și cum.
Accesul în mansarda se face doar prin apartament, nicidecum prin exterior
hob
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
pai tocmai asta am spus....nu o sa gasiti un notar care sa autentifice contractul fara intabulare(la fel poate sa ceara o bucata de strada.....nu are acte pe ea dar stie sigur ca e a lui)
cereti extras de informare dupa nr cadastral si ce scrie in el aia cumparati....identic o sa scrie notarul in ctr v/c si nimic mai mult
sau sa obtina copii dupa autorizatii din cartea tehnica a blocului(teoretic asociatia are un exemplar)
daca proprietarul actual putea sa rezolve actele, o facea pana acum.....era interesul lui prin plusul adus pretului de vanzare
nu exista termenul de "apartament mansardat" in acte oficiale......ori e apartament la etajul 3 ori e apartament la mansarda
Pod bloc
ContSters225393
Auna ziua!
Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)