avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vreau sa imi deschid un magazin online de telefoane ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vreau sa imi deschid un magazin online de telefoane second-hand

Buna seara! Am si eu o intrebare, as vrea sa imi deschid un magazin online de telefoane second-hand pe care sa le achizitionez de la persoane fizice.
Vreau sa imi deschid o firma in acest caz si voiam sa va intreb de telefoane, cum trebuie sa procedez ca sa cumpar un telefon de la o persoana fizica? Fac un contract cu acel individ, un contract de vanzare-cumparare la coltul strazii? Sau se face un contract de vanzare-cumparare la un birou sau notar? Intreb asta pentru ca vreau sa stiu cum imi justific eu marfa. Daca voiam sa iau telefoane noi atunci era sigur, in sensul ca luam de la diverse firme care ofereau factura si puteam justifica. Dar in acest caz luand de la o persoana fizica cum se procedeaza ca eu sa justific marfa respectiva(telefonul).
Sau se face doar un simplu contract de vanzare-cumparare pe loc in care sa descriem tot ce trebuie in el si cam atat? Eu sincer asta cu un simplu contract nu prea o vad in regula.
Asta in cazul in care vreau sa deschid SRL.
In cazul in care as deschide un PF, cum ar fi aceasta aprovizionare?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 06:26, 3 Noiembrie 2021
Buna ziua,

Achizitiile de la persoane fizice le inregistrati in baza unui contract , borderou de achizitie , copie CI si declaratie ca bunurile provin din patrimoniul personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii functionare firma de amanet johnnyb999 johnnyb999 Buna ziua, Am incercat sa apelez la un avocat , contabil, dar se pare ca numeni nu stie exact ce si cum, si as dori sa deschid firma la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Vanzare telefoane pe ebay...pot fi acuzat de evaziune? flo1990b flo1990b Sunt persoana fizica si vand telefoane mobile second hand pe eBay in medie de aproximativ 3000 de euro lunar,pana acum nu am avut nicio problema pe eBay,stiu ... (vezi toată discuția)
Revanzare produse achizionate prin licitatii electronice ncris78 ncris78 Un SRL sau o PFA poate pune in vanzare obiecte achizitionate prin licitatii pe diverse site-uri de acest gen (gen Ebay)? Sau obiecte colectate/cumparare de la ... (vezi toată discuția)