avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Avansul dat separat pentru cumparare imobil se imparte?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Avansul dat separat pentru cumparare imobil se imparte?

Buna ziua,
Sunt casatorit recent si impreuna cu sotia vreau sa ne cumparam un apartament. Eu am de dinainte de casatorie o garsoniera pe care vreau sa o vand si banii sa ii folosesc ca avans, urmand ca diferenta sa luam un credit pe care sa il suportam impreuna.
Intrebarea este daca se poate stipula in actul de vanzare/cumparare a noului imobil ca suma data ca avans este doar din partea mea dobandita inainte de casatorie, in asa fel incat in caz de divort acea suma sa imi parvina integral inapoi?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna ziua acum 20 ani eu si sotia am cumparat inainte de a fi ... vasilevaman vasilevaman Buna ziua Acum 20 ani eu si sotia am cumparat inainte de a fi casatoriti fiecare pe numele de dinainte de casatorie un apartament cu 2 camere cu cota 50% ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua soțul meu a moștenit de la mama lui un apartament ... AnaMariaAle2000 AnaMariaAle2000 Bună ziua Soțul meu a moștenit de la mama lui un apartament cu două camere, dorește să îl vândă și să cumpere unul mai mare. Ar putea să mă ... (vezi toată discuția)