avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua Soțul meu a moștenit de la mama lui un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua Soțul meu a moștenit de la mama lui un apartament ...

Bună ziua
Soțul meu a moștenit de la mama lui un apartament cu două camere, dorește să îl vândă și să cumpere unul mai mare. Ar putea să mă treacă și pe mine pe contractul noului apartament chiar dacă prin vânzarea apartamentului, suma de bani este din moștenirea lui? Care sunt pașii? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: AnaMariaAle2000 , utilizator 08:48, 28 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar putea sa va treaca daca asa va doriti ambii, mai ales ca va fi un bun dobandit in timpul casatoriei, pur si simplu nu se mentioneaza in actul de vanzare cumparare provenienta banilor si astfel se prezuma ca bunul imobil este comun, dobandit prin contributia ambilor.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Ar putea sa va treaca daca asa va doriti ambii, mai ales ca va fi un bun dobandit in timpul casatoriei, pur si simplu nu se mentioneaza in actul de vanzare cumparare provenienta banilor si astfel se prezuma ca bunul imobil este comun, dobandit prin contributia ambilor.

Mai are o garsonieră moștenită de la tatăl său înainte de căsătoria noastră! Dacă ar vinde-o, e ceva diferit faptul că moștenirea e dinainte de a fi căsătorit cu mine? Îl împiedică să treacă la comun și prin vânzarea acestei garsoniere? Menționez că atunci când ne-am căsătorit, nu am făcut separație de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui apartament mpetronela mpetronela buna seara va rog frumos daca ma puteti ajuta , cu cateva raspunsuri,parintii mei in prezent sunt casatoriti, au locuit impreuna intr-un apartament pana acum 3 ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri(apartament) fara copil !? father father Va rog sa-mi spuneti cum se partajeaza bunurile daca sotul a cumparat in timpul casatoriei pe banii lui o garsoniera care a devenit pe numele ambilor soti ? ... (vezi toată discuția)
Vanzare/cumparare apartament fara acordul sotului fullskynet fullskynet Bună, Intenționez să trimit banii mamei mele sa cumpere o garsonieră pentru mine (Locuiesc în străinătate și nu pot ajunge acasa momentan sa fac o ... (vezi toată discuția)