buna seara va rog frumos daca ma puteti ajuta , cu cateva raspunsuri,parintii mei in prezent sunt casatoriti, au locuit impreuna intr-un apartament pana acum 3 ani , mentionez ca apartamentul a fost cumparat de tatal meu in rate inainte de casatorie,iar dupa casatorie s-a continuat plata ratelor,iar acum as vrea sa stiu daca tata poate vinde apartamentul fara semnatura mamei mele,va multumesc si astept raspuns cat mai urgent , nu stiu ce am de facut in aceasta situatie si nu stiu cum sa procedez.
Poate vinde singur, este un bun propriu al tatălui, teoretic fiind dobândit înainte de căsătorie. Mama are doar un drept de creanţă, constând in suma ce a plătit alături de soţ, faptul că o parte din rate au fost achitate in timpul căsătoriei fiind considerat că au fost achitate din banii comuni, banii familiei.
deci sa inteleg ca il poate vinde cu usurinta fara semnatura mamei? nu exista nici o forma legala prin care sa il pot obliga sa ii restituie partea ei, adica acele drepturi de creanta? va multumesc mult.
imobilul dobandit inainte de casatorie dar achitat in timpul casatoriei,ramane in proprietatea exclusiva a sotului care l-a achizitionat.Sotia va putea sa solicite sotului obligarea la plata unei sume egale unei cote de 1/2 din suma achitata de sotti in timpul casatoriei pentru apartament.Instanta il va pute aobliga pe sot la plata acestei sume in masura in care se va dovedi ca ambii soti au avut o contributie egala.
problema cea mai grava este ca maine dimineata se va semna contractul de vanzare al apartamentului eu am aflat acum cateva ore si nu stiu ce pot face in acest caz, pentru a-si obtine ceea ce i se cuvine pe cale legala mama ar trebui sa il dea in judecata pe tatal meu? imi cer scuze daca nu sunt tocmai corecta in exprimare dar ... sunt socata de ce se intampla ...
Daca stie la ce birou notarial se va perfecta vanzarea, sa mearga acolo si sa explice notarului cum stau lucrurile. In mod normal, notarul ar fi trebuit sa solicite prezenta mamei dvs. la semnarea actului, nu doar pentru acuratetea tranzactiei, dar si pentru siguranta cumparatorilor asupra actului semnat.
Alte discuții în legătură
Partaj divort
Carlla
Nu stiu daca am deschis topicul acolo unde trebuie dar sper sa fie ok, daca nu o sa rog moderatorii sa-mi mute topicul.
Am o singura intrebare: \"Cine cu ... (vezi toată discuția)