avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vanzarea unui apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vanzarea unui apartament

buna seara va rog frumos daca ma puteti ajuta , cu cateva raspunsuri,parintii mei in prezent sunt casatoriti, au locuit impreuna intr-un apartament pana acum 3 ani , mentionez ca apartamentul a fost cumparat de tatal meu in rate inainte de casatorie,iar dupa casatorie s-a continuat plata ratelor,iar acum as vrea sa stiu daca tata poate vinde apartamentul fara semnatura mamei mele,va multumesc si astept raspuns cat mai urgent , nu stiu ce am de facut in aceasta situatie si nu stiu cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: mpetronela , utilizator 23:08, 14 Februarie 2012
evident ca daca se va incheia tranzactia, mama dvs trebuie sa il actioneze in instanta pe tatal dvs ca sa isi ceara dreptul sau de creanta , constand in contributia eila dobandirea apartamentului.
in mod anormal nimeni nu a solicitat prezenta mamei mele ... printr-o pura intamplare am afltat ce urmeaza sa se intample... prezenta mamei mele ar putea impiedica aceasta tranzactie? sau ar fii ultima sansa prin care si-ar putea recupera drepturile? va multumesc!
Potrivit actualului cod civil, pot încheia in faţa notarul un înscris autentic prin care să lichideze comunitatea de bunuri şi să se treacă la un regim de separaţie a bunurilor, şi cu această ocazie, tatăl îi poate da sumă de bani solicitată, chiar mâine, in faţa notarul asta in cazul in care vă fi de acord, in caz contrar vă trebui să îl cheme in judecată.
Am inteles va multumesc mult pentru indrumari...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort Carlla Carlla Nu stiu daca am deschis topicul acolo unde trebuie dar sper sa fie ok, daca nu o sa rog moderatorii sa-mi mute topicul. Am o singura intrebare: \"Cine cu ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se da următoarea problema. mama a decedat în 2020 ... Alessyaalx Alessyaalx Bună seara. Se da următoarea problema. Mama a decedat în 2020 in urma decesului a rămas un apartament de 3 camere dobândit înainte de căsătorie,dar o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. urmează să achizitionez un apartament si am o nelămurire. ... iosepiulia iosepiulia Buna ziua. Urmează să achizitionez un apartament si am o nelămurire. Apartamentul a fost cumpărat de proprietară inainte de casatorie. Apoi s-a ... (vezi toată discuția)