avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Se declara sau nu furnizorul in D390?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Se declara sau nu furnizorul in D390?

Buna ziua,

Am urmatoarea speta si solicit o parere:

Am primit marfa din Coreea de Sud, avem DVI, nu s-a platit TVA, sunt produse Covid scutite de taxa, ia factura, aferenta marfii, este de la un furnizor din UE.
La inregistrarea facturii, vom folosi taxa - scutit de taxa. Intrebarea este daca se declara sau nu furnizorul in D390, avand in vedere ca nu este o achizitie UE?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:17, 4 Noiembrie 2021
Factura, fiind de la un furnizor din UE, se declara în D390.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import cu factura din ue stematud stematud Achizitionam materiale de la un furnizor din UE, cu cod valid de TVA intracomunitar, la el in tara. Materialele vin dintr-o tara non UE, noi ne ocupam de ... (vezi toată discuția)
Achizitionez pentru prima data marfa din exterior marymary marymary -sunt srl platitor de tva, inregistrat in ROI -achizitionez pentru prima data marfa din exterior, din ungaria(cartuse de toner) de la un furnizor care isi ... (vezi toată discuția)
Tva factura transport mony1326 mony1326 Am primit o factura cu contravaloare transport marfa Turcia-Romania de 650 euro de la un furnizor din Romania, iar la Valoare tva scrie sd- scutit cu drept de ... (vezi toată discuția)