avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmaș după bunica în ingrijire
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmaș după bunica în ingrijire

Bună ziua,

Am avut grija de bunica mea (de 83 de ani) în ultimii doi ani de viata eu fiind singura nepoata ( de 34 ani) ( ea fiind divorțată și mai având o singura fiica în Italia). Doar în ultimele 2 luni de viata am beneficiat de pensie de handicap și eu de indemnizație de ajutor personal. Întrebarea mea, eu, nefiind nesalariata în timpul îngrijirii și nici acum în prezent, după decesul ei, as putea primii pensie de urmaș sau alta forma de ajutor bănesc din partea statului?

Va mulțumesc pentru răspuns.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2021
Marcela B., utilizator

Alte discuții în legătură

Refuz acordare pensie urmaș emil.calarasu emil.calarasu Anul trecut, în 2019, Casa locală de Pensii a sectorului 1 a respins cererea unui pensionar de acordare a pensiei de urmaș soțului rămas în viață, pe ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas dupa bunic veteran? Maricica1986 Maricica1986 Buna ziua. O persoana cu handicap grad 1, poate mosteni pensia de veteran a bunicului decedat? De precizat ca nici bunica nu mai este in viata si nici nepoti ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru 2 copii aloaurica aloaurica buna seara, va rog un raspuns pentru o situatie: o familie divortata, 2copii de10 si 12 ani, raman la mama care are 45 de ani.pot benefici.Mama are in ... (vezi toată discuția)