avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA(RECUPERARE CREANTE)
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA(RECUPERARE CREANTE)

Azi pe la pranz ,am gasit o scrisoare pe numele soacrei mele care este decedata de 8 ani, un plic de la EOS KSI ROMANIA SRL(societate specializata in achizitia de creante). In notificarea respectiva scrie ca la data de 06.01.2010 soacra mea care este decedata inregistreaza catre societate VARDE IRELAND LIMITED(reprezentata de mandatar EOS KSI ROMANIA SRL) o datorie de 507,11RON,consecinta a nerespectarii contractului de servicii incheiat cu S.C MOBIFON S.A.Ei spun in notificarea respectiva ca au luat toate masurile necesare in vederea solutionarii acestui litigiu, ceea ce este o mare minciuna. Sustin ca este o mare minciuna de oare ce am sunat la EOS KSI ROMANIA SRL si le-am spus ca soacra este decedata si ca nu mi se pare just sa platesc aceata suma pentru ca telefonul mobil a fost furat in gara TG. MURES cand soacara mea se intorcea de la spitalul judetean si ca autorul afost prins si judecat. Nu cred ca este normal ca sa apara acum aceasta notificare in care sa se specifice ca difuncta are de plata suma de 507,11RON. Firma EOS KSI ROMANIA afirma in notificarea trimisa ca astfel a luat decizia de a apela la forta de costrangere a statului,pentru a o obliga pe defunta sa achite suma datorata.In notificare mai scrie ca executorii judecatoresti vor avea indatorirea sa isi exercite atributiile si sa efectueze orice act necesar pentru indeplinirea executarii silite in vederea recuperarii integrale a debitului fata de SC MOBIFON SA.Tot in notificare scie ca daca in termen de 5 zile lucratoare de la data primirii notificarii in conturile EOS KSI ROMANIA intra suma datorata atunci se opreste automat demararea procedurilor judecatoresti. In final as vrea sa ma sfatuiti ce am de facut in aceste conditii. #-o#-o#-o#-o#-o#-o
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
ramyra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 01:02, 13 Ianuarie 2010
daca suma este mai veche de 3(trei) ani, aceasta este prescrisa din punct de vedere juridic. firma recuperatoare nu mai are nici un fel de pirghii juridice pentru a o forta pe debitoare sa achite cuantumul creantei si, cu atit mai mult pe mostenitorii acesteia.
Daca au trecut 3 ani de la data scadentei facturii respective (si ma gandesc ca asa si e), puteti sta linistita pentru ca a intervenit prescriptia si nu au niciun mijloc legal de recuperare a datoriei...am auzit de cazuri asemanatoare cu aceasta EOS si cred ca sunt niste amatori, daca au asemenea pretentii!
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
E o scrisoare pentru fraieri. Daca tine si fraierul plateste e OK pentru ei.
Pentru asa suma nu cred ca vor incerca sa va urmareasca pe d-voastra ca si mostenitori. MAi asteptati sa se prescrie daca deja nu s-a intamplat asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere plata datorie de acum 14 ani Dinte Dinte Buna ziua! Ma confrunt cu o \\\\"mica\\\\" problema. Acum 2 luni mi-a venit acasa o scrisoare de la EOS KSI Romania SRL (firma de recuperare creante -am aflat ... (vezi toată discuția)
Notificare otto2007 otto2007 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema: Acum 15 ani de zile am avut un abonament la o compabie telefonica pe 1 an de zile pe care la expirarea ... (vezi toată discuția)
Debit restant de 10 ani- cerere/somatie executare SCORPION2222 SCORPION2222 Prescriptia extinctiva nu este definita in legea civila totusi Decretul 167 / 1958 in art. 1, alineatul 1, consacra efectul prescriptiei extinctive \"dreptul ... (vezi toată discuția)