Bună ziua va rog frumos am și eu o întrebare.
Un prieten de al meu a fost oprit recent de jandarmerie.
Domni jandarmi l au contralat și au găsit asupra lui 6 pastile de Xanax de 1 mg și un pliculeț care conținea 0.1-0.2 mg de speed.
El in precedent a mai frecventat psihologul, o data la stat și în domiciul lui a venit timp de 3 luni de zile.
El este minor are 16 ani în momentul actual, face 17 ani pe 20.11.2021 și nu a avut în trecut alte probleme cu politia.
A fost oprit în zona uniri după ce venea de la munca pe la ora 00:00, Domni jandarmi după ce i au confiscat substanțele și au vorbit cu el, iau comunicat ca o sa primească un apel de la politie în următoarele zile/săptămâni.
El le a spus domnilor jandarmi ca primise pliculetul de la un băiat, dar a mințit ca are pastilele pe prescripție din cauza stresului de pe moment.
Întrebarea mea este în felul următor.
Poate sa aibe cazier la vârsta asta sau sa fie urmărit penal?
Va mulțumesc din avans dacă răspundeți.
Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii. Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
Ca sa iasă cât mai bine din aceasta situație ar fi indicat sa aibă avocat la audiere.
Părinții lui se pot ocupa de acest lucru mai ales ca vor fi și ei prezenți la procuror la DIICOT.
A ieși rău ar însemna să ajungă la o școală de corecție unde este mai rău decât la închisoare.
Doar internarea la ospiciu la izolare este mai rea decât școala de corecție.