avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contraventie lege 196/2018 art 102, alin 1, lit g - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contraventie lege 196/2018 art 102, alin 1, lit g - cine e competent?

Buna ziua,
Azi am primit răspunsul Inspectoratului de Stat in Constructii la o petitie prin care sesizam o neregula, neregula care este contraventie conform legii 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor:

1. la articolul 102, alineatul 1, litera g, este descrisă contravenția: schimbarea de către proprietar a destinației locuinței sau spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință fără autorizațiile și aprobările legale;

2. care este sancționată de articolul 102, alin. 2, litera d: faptele prevăzute la alin. (1) lit. g), h), i), m), p) și q), cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

3. organul constatator fiind conform art. 102, alineatul 4, litera a: Inspectoratul de Stat în Construcții în cazul faptelor prevăzute la alin. (1) lit. f), g) și h).

Mărturisesc că am fost surprins sa aflu ca ISC este organul constatator si sanctionator, dar si mai surprins am fost de răspunsul lor in care ei scriu negru pe alb ca ei nu au atributii in situatia semnalata. Mi-au trantit cateva acte normative si ceva atributii fundamentale pentru ei.
Nici nu stiu ce sa mai cred, apropos de obligativitatea normei juidice...

Pana la urmă, este sau nu ISC competent să constate contraventia de mai sus? S-a schimbat ceva prin legislatie?
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2021
Marron, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marron , utilizator 17:04, 29 Noiembrie 2021
Cunoasteti zicala "Intortochetae sunt caile Domnului "?
ISC are dreptate,dar nu va expus pe larg necunoscutele
ISC nu are atributii sub aspectul ca nu este autoritatea care detine responsabilitatea legala sa analizeze documentele=proiect tehnic si sa incheie raport pentru emitere sau respingere cerere eliberare autorizatie de constructie si certificat de urbanism-decare este responsabil serviciul urbanism din primarie teritoriala
ISC este responsabil strict pentru problematica respectarii normativelor de structura de rezistenta
Răspunsul dvs e la fel de misterios ca și al celor de la ISC. Lucrați la ei?
Nu de alta, dar constat de la o zi la alta că instituțiile statului eșuat sunt tot mai paralele cu orice.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
Marron, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmare a constructiei la un bloc a unei mansarde fara autorizatie, ... dana2023 dana2023 Urmare a constructiei la un bloc a unei mansarde fara autorizatie, dezafectarea coloanelor de canalizare comune si aparitia unor fisuri in planseul despartitor ... (vezi toată discuția)
Anularea certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire socrate111 socrate111 buna ziua.Ce proceduri potrivit legii pot initia in vederea anularii certificatului de urbanism emis precum si autorizatiei de construire de catre primarie, in ... (vezi toată discuția)
Cine aplica legea 196/2018 ? Iarnaprimavara Iarnaprimavara Cine aplica legea 196/2018 ? Cine va da amenda pentru: \"proprietarii care nu se ocupă de lucrările de întreținere/reparații/înlocuire ce țin de ... (vezi toată discuția)