Buna ziua. Eu si cu mama mea suntem singurii asociati la firma noastra, care este un hotel. As vrea sa stiu daca este ok sa fac cumparaturi personale cu banii firmei.
Dvs. in calitate de asociati puteti avea venituri din dividende sau din salarii dintr-o societate comerciala.Si asta doar dupa ce platiti taxele aferente.
Pentru dividende, daca firma inregistreaza profit in anii anteriori (ex 2020) distribuiti la dividende cu decizia asociatilor,platiti 5% la buget si restul ii virati in contul personal al asociatilor.Din contul personal faceti cheltuieli personale.
Pentru salariati, platiti taxele salariale, va virati salariul net si din salariul net faceti cheltuieli personale.
Dividende
cristinalerch
BUNA ZIUA
PUTETI SA-MI SPUNETI CARE E IMPOZITUL PE DIVIDENDE LA O FIRMA IN MOMENTUL CAND VINDE UN TEREN?
IMPOZITUL PE DIVIDENDE IL PLATESTE ASOCIATI IN ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.