avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli personale cu banii firmei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli personale cu banii firmei

Buna ziua. Eu si cu mama mea suntem singurii asociati la firma noastra, care este un hotel. As vrea sa stiu daca este ok sa fac cumparaturi personale cu banii firmei.
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 17:32, 8 Noiembrie 2021
Buna seara,

Dvs. in calitate de asociati puteti avea venituri din dividende sau din salarii dintr-o societate comerciala.Si asta doar dupa ce platiti taxele aferente.

Pentru dividende, daca firma inregistreaza profit in anii anteriori (ex 2020) distribuiti la dividende cu decizia asociatilor,platiti 5% la buget si restul ii virati in contul personal al asociatilor.Din contul personal faceti cheltuieli personale.
Pentru salariati, platiti taxele salariale, va virati salariul net si din salariul net faceti cheltuieli personale.

Doar acestea sunt caile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende cristinalerch cristinalerch BUNA ZIUA PUTETI SA-MI SPUNETI CARE E IMPOZITUL PE DIVIDENDE LA O FIRMA IN MOMENTUL CAND VINDE UN TEREN? IMPOZITUL PE DIVIDENDE IL PLATESTE ASOCIATI IN ... (vezi toată discuția)
Salariile se platesc din profitul net? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Din ce fonduri sunt alocate veniturile unui SRL? Din profitul net? Sau profitul net vine ca un bonus peste toate cheltuielile inclusiv ... (vezi toată discuția)
Obtinere bani pentru un administrator, asociat fara cim, taxe berszi berszi Buna ziua! Recent am deschis o firma cu prietenul meu, amandoua suntem asociati si administratori, dar avem si un coleg nou, cine e numai administrator. In ... (vezi toată discuția)