avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Salariile se platesc din profitul net?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Salariile se platesc din profitul net?

Buna ziua! Din ce fonduri sunt alocate veniturile unui SRL? Din profitul net? Sau profitul net vine ca un bonus peste toate cheltuielile inclusiv salariu?

Dar daca firma are datorii? De unde se mai platesc salariile .... Daca se mai platesc...:)
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
Iulian81, utilizator
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 13:08, 30 Octombrie 2011
salariile se platesc din venitul brut
Si daca veniturile sunt pe minus inseamna ca au dat bani si nu au mai primit bani in perioada aceea?
Nu confundati trezoreria societatii cu cheltuielile si veniturile societatii. Banii incasati si platiti de un SRL nu inseamna neaparat venituri si cheltuieli (de aceeasi suma cel putin) si invers. Iar unele cheltuieli sau venituri nu se inregistreaza in acelas timp cu incasarea sau plata lor ci se distribuie pe o perioada mai lunga.
Faptul ca societatea este pe pierdere nu inseamna neaparat ca nu are bani in cont. In situati inversa, societatea poate sa aiba un profit bunicel inregistrat in conta, dar nu si-a incasat banii de la clienti si sta cu contul bancar gol.

Dar pe dvs ca si salariat nu va afecteaza ce face SRL-ul cu veniturile sau cheltuilelile lui, nici cu incasarile si platile care depind de contractele semnate de reprezentantii firmei.
Pana cand dvs sunteti salariat cu CIM si va faceti treaba conform celor stipulate in CIM si in fisa postului, firma trebuie sa va plateasca. E treaba administratorului/asociatului de unde face rost de bani.
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
Cs B, Contabil
Deci eu intrebam de unde sunt alocati banii pentru salarii...
Salariile cu contributiile aferente sunt cheltuieli pt societate. Normal se aloca din veniturile societatii. Profitul se calculeaza dupa acordarea salariilor.
Nu pot sa va dau alt raspuns pt ca nu prea inteleg unde vreti sa ajungeti cu aceasta intrebare.

Alte discuții în legătură

Remunerare administratori soc.com - alta modalitate decat salariul elenablidariu elenablidariu Administratorul unei societati poate sa isi ia banii cuveniti fara a fi pus neaparat pe statul de plata, adica fara contract de munca? De ex., sa ia banii, sa ... (vezi toată discuția)
Activitatea unui pfa poate fi afectata de datoriile catre banca pe care titularul le are anterior infiintarii pfa? IuliaPopescu IuliaPopescu Buna ziua, Am intrat in somaj in 2011 si acum am sansa de a demara un PFA prin care sa pot cistiga binisor. Am insa credite neplatite din urma plus amenzi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj + asociat in srl Victor2008 Victor2008 Buna Ziua, Beneficiez de indemnizatie de somaj si doresc sa infiintez un SRL ca asociat unic sau cu 2 asociati. In cadrul acestui SRL voi avea activitati ... (vezi toată discuția)