avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Activitatea unui PFA poate fi afectata de datoriile ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Activitatea unui PFA poate fi afectata de datoriile catre banca pe care titularul le are anterior infiintarii PFA?

Buna ziua,

Am intrat in somaj in 2011 si acum am sansa de a demara un PFA prin care sa pot cistiga binisor. Am insa credite neplatite din urma plus amenzi RATP si as dori sa stiu daca am ales bine forma de organizare ca PFA sau ar trebui sa imi fac altceva ca sa nu fie firma afectata.

Poate imi puteti da detalii si ce se va intimpla exact: blocare de conturi samd...care sint de fapt pericolele care ma asteapta?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: IuliaPopescu , utilizator 23:31, 15 Aprilie 2014
Da, oricand debitorii la care sunteti creditor pot initia actiuni pentru recuperarea datoriilor.
Cel mai bine ar fi sa mergeti la ei prezentandu-le situtia dumneavostra aratandu-le ca sunteti de buna credinta stabilind impreuna conditii noi de reesalonare a datoriilor.
Asa puteti sa va urgentati inceperea activitatilor ca PFA (ori alta varianta dorita) castigand binisor, dupa cum spuneti, reusind sa reincepeti plata datoriilor reesalonate, scapand de eventualele complicatii a situatiilor nedorite si neplacute ce ar putea sa va incurce "socotelile" dar si viata.
Succes !
Sau puteti lua in calcul infiintarea uei microintreprinderi (SRL), caz in care vaniturile obtinute vor fi ale societatii, nu ale Dvs. personal. Insa este recomandat sa faceti niste calcule pentru a vedea daca veniturile pe care le veti obtine vor acoperi cheltuielile necesare cu functionarea unei societati comerciale.
Va multumesc mult ca v-ati gasit timp sa imi raspundeti.

Problema este ca infiintarea unui SRL cere 1000 de ron, bani pe care nu ii am in acest moment.

Am mai incercat sa abordez problema cu bancile, dar ratele pe care as putea sa le achit eu sint extrem de mici si nu prea le convine. Aceasta este si ideea, sa pot sa rezolv probelma datoriilor, dar nu pot daca sar toti pe mine.

In situatia in care eu infiintez totusi un PFA - iar faptul ca mi-ar bloca conturile sa zicem ca l-as rezolva acceptind doar plati cash. Pot sa ceara intrarea mea in faliment? Ce se mai poate intimpla rau in afara de blocarea conturilor?

Venitul estimat va fi bunicel, dar stiti cum e in Romania - din profit, la sfirsitul anului iti scuturi buzunarele sa iti ajunga sa platesti impozitul pe profit. Sint ingrijorata si din aceasta cauza, pentru ca scriptic voi avea un profit bunicel si sa nu inceapa bancile sa imi solicite fortat plata unor rate mai mari.

Va multumesc anticipat
Va multumesc mult ca v-ati gasit timp sa imi raspundeti.

Problema este ca infiintarea unui SRL cere 1000 de ron, bani pe care nu ii am in acest moment.

Am mai incercat sa abordez problema cu bancile, dar ratele pe care as putea sa le achit eu sint extrem de mici si nu prea le convine. Aceasta este si ideea, sa pot sa rezolv probelma datoriilor, dar nu pot daca sar toti pe mine.

In situatia in care eu infiintez totusi un PFA - iar faptul ca mi-ar bloca conturile sa zicem ca l-as rezolva acceptind doar plati cash. Pot sa ceara intrarea mea in faliment? Ce se mai poate intimpla rau in afara de blocarea conturilor?

Venitul estimat va fi bunicel, dar stiti cum e in Romania - din profit, la sfirsitul anului iti scuturi buzunarele sa iti ajunga sa platesti impozitul pe profit. Sint ingrijorata si din aceasta cauza, pentru ca scriptic voi avea un profit bunicel si sa nu inceapa bancile sa imi solicite fortat plata unor rate mai mari.

Va multumesc anticipat

Pot sa ceara intrarea mea in faliment?

Nu pot pentru ca nu este cadru legal pentru intrarea in faliment a persoanelor fizice.

Ce se mai poate intimpla rau in afara de blocarea conturilor?

Pot solicita executarea bunurilor Dvs. prezente sau viitoare, mobile sau imobile.

Poate v-ar ajuta sa ganditi afacerea in felul urmator: nu toti banii incasati sunt la dispozitia mea, ci doar o parte. Ignorarea platii impozitelor poate face muuuuult rau chiar si mai tarziu.

Alte discuții în legătură

Sechestru pe conturile personale. geovdo geovdo Buna ziua, Am un PFA cu care mi-am inceput prima afacere in domeniul IT. Anul trecut m-am mutat din orasul unde era deschis PFA-ul si am deschis un S.R.L. ... (vezi toată discuția)
Probleme inregistrare pfa awbdan awbdan Buna ! Incerc sa infiintez un PFA, avand cod CAEN 5229, am facut dosarul, a fost verificat, mi s a dat ok ul sa merg sa achit taxele pentru infiintare. Pana ... (vezi toată discuția)
Pfa-costuri mihaela2012 mihaela2012 Buna seara, As vrea sa-mi infiintez PFA pentru a procura autorizatia pentru vanzarea martisoarelor (caen 4977). 1- In conditiile in care infiintez ... (vezi toată discuția)