Vă mulțumesc foarte mult pentru interesul acordat.
Din păcate nu am cum să intru în posesia actelor cehești.
Exact pe ce ați spus și dumneavoastră ne bazăm și noi, doar că instanța a hotărât, la cererea vânzătorului, să demonstrăm prin prețurile din România dacă este sau nu daună totală.
Avocata mi-a recomandat să fac contraexpertiză, doar că eu am refuzat datorită faptului că într-un final tot la prețul manoperei rămân blocat și am decis să merg în continuare pe vicii ascunse. Problema e că nu ne este favorabil răspunsul expertului din cauza că lipsesc acești 5000 de lei pentru a putea evalua mașina ca daună totală și în România.
Voinea Liviu a scris:
Nu trebuia sa demonstrati dvs dauna totala,cu atat mai putin valoarea de unde se declara dauna totala.
Pentru ca in Ro aceasta valoare,care de fapt este valoarea de piata -conform L132/2017,poate fi diferita fata de valoarea de piata conform legilor din Cehia.
Masina a fost accidentata grav si acest lucru v-a fost ascuns,inclusiv de catre cei de la reprezentata-- suntem in situatia unui dol si aveti dreptul si la daune interese.
Accident ascuns (chiar daca nu ar fi stiut de el vanzatorul) plus km modificati,sunt ambele vicii ascunse care nu putea fi descoperite, fără asistență de specialitate, de către un cumpărător prudent și diligent.
Sunt aproape sigur ca in actele cehesti de vanzare cumparare figura ca ''epava'' .