Doresc sa infintez o firma de vanzare / prestare servicii in domeniul telecomunicatiilor (telefoane, calculatoare, monitoare, laptop-uri, componente s.a.m.d)
Insa eu vreau sa pot vinde aceste bunuri la mana a 2-a, (cumparate de la pers. fizice in baza unui contract)
Care este procedura ? Unde ma incadrez? Este posibil asa ceva?
Din cautarile mele nu am gasit nimic care sa fie asemanator,
Se poate sigur . Intocmiti pe langa acel contract Borderou de achizitie ( este model si pe net ) si in baza acestuia le inregistrati in evidenta contabila.
Pentru achiziția de la persoane fizice este necesar acel Borderou de achiziție, Nota de intrare recepție, copie carte identitate persoane, declarație pe proprie răspundere că bunurile provin din patrimoniul personal. Fără acea declarație,plătiți persoanei suma însă rețineți impozit 10% la sursa și restul plătiți persoanei.
In rest facturați fara TVA, până la depășirea plafonului de 300.000 lei, după care devine obligatorie înregistrarea în scopuri de TVA.
Pentru încasări de la persoane fizice va trebuie casa de marcat.
4779 Comerţ cu amănuntul al bunurilor de ocazie vândute prin magazine
Această clasă include:
-comerţul cu amănuntul al cărţilor second-hand
-comerţul cu amănuntul al altor bunuri second-hand
-comerţul cu amănuntul al antichităţilor
-activităţi ale caselor de licitaţie (cu amănuntul )
Această clasă exclude:
-comerţul cu amănuntul al autovehiculelor second-hand, vezi 451
-activităţi ale licitaţiilor pe Internet şi alte licitaţii care se desfăşoară în afara caselor de licitaţii (cu amănuntul), vezi 4791, 4799
Alegere cod caen srl
diana125
Buna seara! Vreau sa-mi deschid un magazin de tip second hand in care sa vad haine, incaltaminte, accesorii si produse de uz casnic. ce coduri CAEN ar trebui ... (vezi toată discuția)