avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare teren cu coproprietar decedat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare teren cu coproprietar decedat.

Buna ziua, Sunt proprietar 1/2 pe un teren. In CF alaturi de mine mai exista un proprietar cu 1/2 inscris din 1907. Nu se gasesc acte pentru respectivul nici mostenitori. Sunt platitor de impozit pe partea mea , parte ce o folosesc si este bine determinata in teren.(jumatatea mea este despartita de cealalta jumatate de un parau).Pe partea decedatului exista un posesor care isi plateste la primarie impozitul.
Cum as putea sa dezmembrez terenul ? Sa raman eu cu jumatea mea si decedatul(si posesorul) cu jumatatea lui. Exista alta varianta in afara de a astepta pana posesorul vecin va face uzucapiune prin instanta? Problema este ca nu isi prea doreste si nici nu gaseste certificat de deces pentru proprietar. Uzucapiunea pe posesie(prin cadastru) pica pentru ca a fost atins CF-ul cand am cumparat eu acum cativa ani. Terenul este viran, intravilan.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune sau inscrierea proprietatii in cartea funciara? adyo17 adyo17 Buna ziua! As vrea sa stiu care este calea cea mai simpla (din punct de vedere al timpului si/sau financiar) de a intra in posesia unui teren. Din ce m-am ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune (dovada dreptului de proprietate) liz1977 liz1977 Am deschis rol pt obtinerea unui teren pe baza de uzucapiune (teren alipit curtii mele de cca 40 de ani). Problema mea este cu vecinul de langa terenul meu ... (vezi toată discuția)