avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! In cazul în care tatăl meu a murit , el ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! In cazul în care tatăl meu a murit , el a avut ...

Bună seara! In cazul în care tatăl meu a murit , el a avut 3 copii din care 2 sunt in viata, unul din ei a murit cu 5 ani înaintea lui, având un copil. Nepotul are dreptul la moștenire dacă mama acestuia a murit înaintea bunicului?
Cel mai recent răspuns: Larisa Dumitru , utilizator 17:25, 11 Noiembrie 2021
da, mosteneste exact partea ce i se cuvenea parintelui sau.
Mulțumesc frumos pentru răspuns! Soțul decedatei dar care nu este tatăl legitim al copilului? Are vreun drept? Dacă el a rămas căsătorit cu acesta în momentul în care aceasta a murit.

gi-jane2 a scris:

da, mosteneste exact partea ce i se cuvenea parintelui sau.

Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2021
Larisa Dumitru, utilizator
Nu, nu mosteneste sotul pt ca sotia lui a decedat inaintea bunicului.
Nu conteaza ca e sau nu tatal baiatului.
El o mosteneste pe soția lui in concurs cu copilul, dar pt ca sotia a decedat inaintea bunicului, ea nu a apucat sa il mosteneasca pe bunic, deci nimic din ce avea bunicul, nu va fi mostenit de sot.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2021
gi-jane2, moderator
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

gi-jane2 a scris:

Nu, nu mosteneste sotul pt ca sotia lui a decedat inaintea bunicului.
Nu conteaza ca e sau nu tatal baiatului.
El o mosteneste pe soția lui in concurs cu copilul, dar pt ca sotia a decedat inaintea bunicului, ea nu a apucat sa il mosteneasca pe bunic, deci nimic din ce avea bunicul, nu va fi mostenit de sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumnații vor să o dea afară din casa părintească pe soția unui frate de-al lor, decedat înaintea părinților. ea nu are drept la moștenirea bătrânilor? sammy44 sammy44 Batrani cu 4 copii. Unul din ei statea cu ei , casatorit , cu 2 copii. Decedeaza si dupa un timp mor pe rand si batranii. Copiii batranilor , cei 3 ramasi in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am nevoie de ajutorul dvs. bunicul meu m.r. a fost ... sandutudorache sandutudorache Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs. Bunicul meu M.R. a fost casatorit cu bunica M.N. din care a rezultat un fiu M.NJ. Bunica a decedat și bunicul s-,a ... (vezi toată discuția)
Mostenire AdrianaEnescu AdrianaEnescu Buna ziua! Mi-a murit sotul si am un baiat. Casa e trecuta pe numele copilului meu. Vreau sa va rog sa imi suneti si mie daca copilul are dreptul sa ... (vezi toată discuția)