avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Declarare punct de lucru ANAF 2021
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Declarare punct de lucru ANAF 2021

Situatia este urmatoarea: ce trebuie sa faca o firma pentru a declara un punct de lucru la ANAF ?....firma are sediul social intr un judet si punctul de lucru il are deschis in alt judet....care sunt pasii si termenul in care se declara punctul de lucru?.....
am citit ca ar fi 30 de zile de la primirea actelor de la ONRC...sunt 30zile lucratoare sau calendaristice?
trebuie declarat la ANAF doar in momentul in care ai salariati pe acel punct de lucru sau cum?

multumesc
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:48, 18 Noiembrie 2021
Buna ziua

Revin cu solicitarea de a primi un raspuns de la dvs....... societate comerciala cu sediul social in Vaslui, deschide un punct de lucru in Iasi. Intrebarea mea este unde se declara punctul de lucru la ANAF in Vaslui sau ANAF Iasi?
Ce declaratii trebuie depuse , termen si unde anume?
Multumesc
Depuneti declarația privind sediile secundare 061.

Aceasta se completează și se depune de către contribuabilii care înființează puncte de lucru, fără a se atribui cod de identificare fiscală (adica nu este punct de lucru stabil cu minim 5 angajați).

Declarația se completează cu ocazia înființării punctului de lucru și se depune direct sau prin împuternicit/reprezentant legal la registratura organului fiscal competent sau la poștă prin scrisoare recomandată.

Organul fiscal competent este organul fiscal în a cărui rază teritorială se află domiciliul fiscal (de obicei sediul, adica Vaslui) al contribuabilului care înființează punctul de lucru.

Termen cf CPF: Art. 85. - Declararea filialelor şi sediilor secundar: (2) Contribuabilul/Plătitorul cu domiciliul fiscal în România are obligaţia de a declara, în termen de 30 de zile, înfiinţarea de filiale şi sedii secundare în străinătate.

Din februarie 2022 va intra in vigoare Ordinul nr. 1.699/2021 si aceasta declaratie va face parte din 010.

Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2021
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare punct de lucru la anaf. ionela11 ionela11 Buna ziua O societate comerciala cu sediul social in Vaslui, deschide un punct de lucru in Iasi. Intrebarea mea este unde se declara punctul de lucru la ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru declarat la anaf. Popescu Stefan Catalin Popescu Stefan Catalin Buna ziua. Am un punct de lucru declarat la ANAF, unde vom avea in curand peste 5 angajati si as dori sa stiu: - ce formulare trebuie sa depun la ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru anaf andreea.dragomir100 andreea.dragomir100 Buna ziua O societate comerciala cu sediul social in Botosani, deschide un punct de lucru in Bucuresti. Intrebarea mea este acesta se declara si in ... (vezi toată discuția)