avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Noul reprezentant legal al IF
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Noul reprezentant legal al IF

Buna ziua,
Poate fi considerat reprezentant legal, un asociat (sotie cu 10% cota de participare la beneficii si pierderi), in conditiile in care reprezentantul legal (sotul cu 90% cota de participare) decedeaza?
Se doreste continuarea activitatii IF -ului de catre sotie. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:35, 16 Noiembrie 2021
În acord/statut, ce scrie? Scrie ceva? Ma gandesc sa nu se dizolve, daca scade sub numar.
Nu am acces la statut. Ma gandesc ca in conf. cu prevederile art. 33 din OUG 44/2008 activitatea inceteaza daca mai mult de jumatate din membrii au decedat... pe de alta parte art. 28 din aceeasi ordonanta zice ca IF se constituie din 2 sau mai multe persoane, membrii ai unei familii, asadar minim 2 persoane.
Cam la asa ceva ma refeream si eu, la chestia cu doua persoane. Cat despre „acces” la statut, va dati seama, daca dvs nu aveti acces, altcineva, cu atat mai mult nu are acces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie familiala slk268 slk268 Va rog frumos sa imi spuneti si mie care sunt conditiile si documentele necesare pentru infiintarea unei asociatii familiale , in scopul vanzarii diferitelor ... (vezi toată discuția)
Despre intreprinderea familiala alinutza9 alinutza9 Va rog sa-mi spuneti cite puncte de lucru poate avea o intreprindere familiala si daca acestea trebuie sa fie in localitatea din raza primariei care a eliberat ... (vezi toată discuția)
Cum pot renunta la calitatea de asociat din if camelia76 camelia76 buna ziua ! as dori sa intreb ce demersuri trebuie sa fac pentru a renunta la asocierea mea din intreprinderea familiala pe care am infiintat-o ... (vezi toată discuția)