avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... O autorizatie de construire emisa de primar dupa ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

O autorizatie de construire emisa de primar dupa terminarea constructiei ...

O autorizatie de construire emisa de primar dupa terminarea constructiei dar inainte sa expire perioada de prescriere a faptei (construire fara autorizatie), este sau nu nula?
Cel mai recent răspuns: snipe1975 , utilizator 15:24, 12 Noiembrie 2021
De ce ar fi nula? Daca proprietarul a hotarat sa intre in legalitatea si a cerut emiterea unei autorizatii de construire in conditiile legii, totul este in regula. Daca se constata, cumva, si faptul ca s-a edificat o constructie fara a respecta prevederile legii 50/1991, se poate aplica si o amenda contraventionala, cata vreme nu au trecut 5 ani de la data edificarii.
Autorizatia s-a emis la 2 ani de la data edificarii, respectiv in 2018. Nu s-a constatat nicio contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie pe teren privat pescaru_f pescaru_f Buna ziua , am o problema si am nevoie de ajutor ,am construit o casa pe terenul meu aflat in sectorul 1 ,fara autorizatii de constructii . Am cinci ani si ... (vezi toată discuția)
Construcție fără autorizație. care este procedura de intrare în legalitate? ludo ludo Buna ziua, Scuze daca nu am ales forumul corespunzator, rog mediatorul sa-l dirijeze corect. O cunostinta , fara acces la internet, ar vrea sa stie cum ar ... (vezi toată discuția)
Prescriere contraventii in constructii si taxe datorate capella capella Buna, Ma confrunt cu urmatoarea situatie.Pe 22 noiembrie 2002 mi s-a eliberat autorizatie de contructie pentru executarea unui imobil P+1E.Pe parcursul ... (vezi toată discuția)