avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... contestarea deciziei de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

contestarea deciziei de pensie

cum pot depune o contestatie pentru recalcularea pensiei?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:31, 11 Ianuarie 2010
Trebuie sa o introduceti la tribunal in termen de 60 de zile de la primirea deciziei de pensionare. Va trebui verificata grila de calcul si sa solicitati de la Casa de Pensii calculul efectuat de ei si apoi sa refaceti calculele dvs conform legii
andon oana-elena a scris:

cum pot depune o contestatie pentru recalcularea pensiei?

Ce vreti sa intrebati, de fapt? O contestatie se introduce la tribunal, in termen de 45 de la comunicarea deciziei de pensie si este scutita de plata taxei de timbru si a timbrului judiciar.

Art. 87 - Legea nr. 19/2000
Decizia emisă în condiţiile art. 86 alin. (1) poate fi contestată la instanţa
judecătorească competentă în a cărei rază teritorială se află domiciliul asiguratului, în termen de 45 de zile de la comunicare.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am pensionat anticipat partial getazan getazan A m primt decizia cu opensie de 1331 lei,nu sut mltumita de calcul,intucat am 38 ani vechime,din care 24 functie de conducere cu o ind.cond.de 40%,cfp 25%,ce ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata restefanescu restefanescu buna ziua, am depus documentele pentru pensionarea anticipata si azi mi-a venot decizia cu o pensie foarte mica. pot sa renunt la decizie si sa-mi continui ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensionare say say La ce instanta se poate contesta o decizie de pensionare anticipata, mai exact cuantumul acesteia? De ce acte este nevoie precum si daca este nevoie de taxa ... (vezi toată discuția)