Buna ziua,am facut un contract de inchiriere data de 11.11.2021 cu un proprietar, contractul intra in vigoare pe data 15.11.2021 doar ca mi-as dorii sa reziliez acest contract inainte sa ma mut din urmatoarele motive, dansul are datorii peste tot cu 3 luni in urma intretinere, am sunat si la enel mi-au confirmat acelasi lucru, la gaz la engie are restante de 3 luni de zile, la internet a fost deconectat tot pentru neplata serviciilor , eu am nevoie de internet pentru ca lucrez de acasa in acest moment nu exista nici un fel de internet in locatie desi el imi spune ca este.Cand m-am dus la vizionare l-am intrebat expres daca are internet si daca detine infrastructura pentru a putea marii viteaza la cerere a zis ca sigur cum sa nu, l-am pus sa sune la digi sa rezolve problema nu a facut-o, a trebuit sa ma duc eu la digi sa ma interesez si mi-au spus clar ca blocul nu dispune de infrastructura pentru un net de mare viteaza si ca nu se poate baga,am cerut sa-mi spuna daca de pe numarul dansului s-a facut sesizare la ei in acest sens si nici macar atat lucru nu a facut fiind titular de contract.I-am spus verbal in fata ca in aceste conditii eu nu doaresc sa ma mai mut ca nu are sens si mi-a reprosat ca nu imi mai da nici un ban inapoi dupa ce a incasat de la mine o luna chirie plus o luna garantie.Mentionez ca in contract nu exista nici o clauza ca in caz daca ma razgandesc si nu ma mai mut nu mai primesc nici un ban inapoit.In contract scrie faptul ca bunul inchiriat nu este grevat de sarcini.Ba mai mult mi-a spus sa imi adus sistemul de operare care este performant sa il las acolo ca daca vin aia de la internet vine intra el ca are chei si testeaza el daca baga internet in locatie.Lucrurile aceste nu mi se par normale.Intrebarea mea asta exsista cai legale prin care imi pot recupera banii.Eu inca nu i-am comunicat telefonic (sa am dovada apelului) ca doresc sa reziliez contractul i-am pus in tema ieri verbal, banuiesc ca as primii acelasi raspuns.
Cum pot sa procedez si ce pot sa fac,mi-e frica ca daca ii spun telefonic se duce in casa si darama ceva ca sa dea vina pe mine ca am stricat eu.
Dacă nu va înțelegeți amiabil vă puteți recupera banii doar în justiție dar nu e sigur pentru că depinde de ce e scris în contractul semnat Mai multă atenție data viitoare ce alegeți și ce semnați.
Pai si atunci este legal daca eu nu ma mai mut in imobil, nu ma folosesc de el si de utilitati ca el sa pastreze banii?Eventual inchiriaza si altcuiva?Schimba butucul usii si eu ies pagubita nu?