avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... are voie mama sa ma dea afara din casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

are voie mama sa ma dea afara din casa?

buna, am si eu o problema, locuiesc impreuna cu prietena mea si cu mama mea intr-o casa cu 3 camere, baie, bucatarie. datorita mai multor certuri mama mi-a zis sa plec din casa ei! intrebarea mea este: legal are voie sa ma dea afara din casa? daca nu, care este legea care imi confera dreptul de a locuii in continuare?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:25, 11 Ianuarie 2010
Daca ai implinit vst de 18 ani mama ta te poate evacua. Te-ai putea apara invocand un acord tacit intre tine si ea de a locui, mai ales daca dovedesti ca ai contribuit la cheltuielile de intretinere, ai adus bani in casa, etc.
Are dreptul sa va evacueze.
nici o lege nu va confera dreptul de a locui in casa proprietatea mamei dv. avind virsta legala pentru a putea incheia un contract de munca, din sumele cistigate puteti incheia un contract de inchiriere si, pentru a evita disputele, sa va mutati impreuna cu prieta.
consider ca ar trebui sa se stie si daca mama dumneavoastra este proprietara exclusiva a casei , in sensul ca daca a-ti avut un tata si acesta a decedat aveti dreptul de mostenitor de pe urma acestuia.
tatal meu a decedat in 85, iar casa a fost cumparata in 91...

Alte discuții în legătură

Drept la proprietate al copilului dupa divort marces marces As avea si eu o intrebare: Parintii mei au divortat cand eu aveam 4 ani , imediat dupa evolutie , eu am ramas sub tutela mamei , tatal a renuntat la dreptul ... (vezi toată discuția)
Dreptul la moștenire după moartea tatălui: ce poate face mama ca eu să plec din apartament? Ana Sophia Ana Sophia Buna ziua, locuiesc impreuna cu tatal si mama in acelasi apartament de 7 ani. Fratele meu locuieste in USA si are acolo domiciliul din 2000. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct viager ancanet ancanet Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema! Suntem la parinti trei frati! Eu cu inca un frate am incheiat cu parintii mei contract de ... (vezi toată discuția)