buna, am si eu o problema, locuiesc impreuna cu prietena mea si cu mama mea intr-o casa cu 3 camere, baie, bucatarie. datorita mai multor certuri mama mi-a zis sa plec din casa ei! intrebarea mea este: legal are voie sa ma dea afara din casa? daca nu, care este legea care imi confera dreptul de a locuii in continuare?
va multumesc!
Daca ai implinit vst de 18 ani mama ta te poate evacua. Te-ai putea apara invocand un acord tacit intre tine si ea de a locui, mai ales daca dovedesti ca ai contribuit la cheltuielile de intretinere, ai adus bani in casa, etc.
nici o lege nu va confera dreptul de a locui in casa proprietatea mamei dv. avind virsta legala pentru a putea incheia un contract de munca, din sumele cistigate puteti incheia un contract de inchiriere si, pentru a evita disputele, sa va mutati impreuna cu prieta.
consider ca ar trebui sa se stie si daca mama dumneavoastra este proprietara exclusiva a casei , in sensul ca daca a-ti avut un tata si acesta a decedat aveti dreptul de mostenitor de pe urma acestuia.