As avea si eu o intrebare:
Parintii mei au divortat cand eu aveam 4 ani , imediat dupa evolutie , eu am ramas sub tutela mamei , tatal a renuntat la dreptul lui asupra apartamentului in urma promisiunii mamei ca nu va vinde acea casa, ulterior ea s-a recasatorit, a vandut casa, a achizitionat un alt apartament ,a divortat din nou, a luat un alt apartament... Eu am fost lasata in crestere bunicilor , nu am stat la ea nici macar un an dupa divort . As vrea sa stiu daca o pot da in judecata pentru faptul ca nu ma lasa sa ma mut acea casa ( in conditiile in care de 13 ani tine o prietena in acea casa pe ochi frumosi) si daca as avea vre-un castig de cauza legat de dreptul lasat de tatal meu catre mine...
Era bine daca tatal ar fi facut partaj si cota lui v-ar fi donat-o. La vremea aceea au fost doar vorba, asa ca mama a putut vinde casa si a facut ce a dorit cu banii. Nu aveti dreptul sa locuiti in acea casa fara sa aveti acordul mamei.
Aveti drept sa fiti intretinuta de parinti pana la 26 de ani daca urmati cursurile de zi ale unei unitati de invatamant acreditate si nu va intretineti prin munca.
Nu imi vine sa cred ... Am crescut fara ea , nu a dat 2 bani pe bine toata viata ei, si poate sa continuie sa faca asta, eu sa stau pe strazi si ea sa se distreze...
Obligatia de intretinere poate fi indeplinita si in natura .
Astfel, mama dumneavoastra poate fi obligata sa va puna la dispozitie imobilul detinut, pentru a locui in acesta.
Pensia de intretinere este datorata pana la implinirea vastei de 26 de ani, daca studiati si nu prestati nicio activitate remunerata.
Adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala locuiti dumneavoastra, actiunea este scutita de taxa judiciara de timbru.