Bună seara! Îmi puteți spune, va rog frumos, dacă am drepturi asupra imobilului rămas în urma decesului tatălui meu, mama fiind recăsătorita cu un cetățean italian, ea locuind în Italia. Brusc și-a îndreptat atenția și către acest imobil, va rog să-mi spuneți în ce masura am și eu dreptul la el, precizez ca am 25 de ani. Mulțumesc anticipat!
Buna seara,
Atata timp cat mama e divortata si, presupun, si partajul facut, mama nu mai are niciun drept asupra bunului doar dumneavoastra si, eventualii alti frati din acelas tata, aveti drept de mostenire.
Daca nu s-a dezbatut si partajul dupa divort atunci, functie de situatieȘ
daca acea casa era doar a tatalui mama nu are niciun drept.
Daca acel imobil a apartinut ambilor (au cumparat impreuna casa) atunci mama are dreptul la 1/2 din apartament asa cum era la divort.
Dumneavoastra solicitati dezbaterea succesiunii la notar si mama va avea dreptul sa solicite partajul.
Va trebui sa mergeți la notar sa deschideți procedura succesorala de pe urma defunctului ( tatăl Dvs) .
Dacă casa a fost cumpărată de părinții Dvs, la procedura succesorala se va dezbate doar 50% din casa respectiva -adică doar partea. Tatalui Dvs.
Certificatul de Moștenitor va fi pe numele Dvs și pe numele mamei Dvs .
Și Da - aveți dreptul