Buna ziua, tatăl meu a decedat in Feb 2019 si acum, împreună cu mama si cei doi frați ai mei, trebuie sa facem succesiunea. Tatăl si mama aveau in proprietate o casă pe care mama, fratii mei si cu mine suntem de acord sa o trecem pe numele celor 2 copii ai mei. Cum trebuie procedat încă de la începutul deschiderii succesiunii? Imi puteți recomanda un notar bun in Sectorul 3? Mulțumesc
nu puteti in forma dorita de Dvs.
o mostenire este acceptata sau se renunta la ea.
cei care renunta, renunta in favoarea masei succesorale, nu in favoarea cuiva.
copiii Dvs., cata vreme traiti, nu sunt mostenitorii bunicului.
puteti accepta mostenirea si vinde ulterior copiilor.
sau pot renunta fratii si mama, acceptati Dvs. si vindeti (sau alta forma de transmitere a proprietatii) apoi.
sau renuntati toti si vin la mostenire urmatoarele clase de mostenitori:, din care sa renunte toti, mai putin copiii Dvs. Dar va complicati.
Mulțumesc pentru răspuns! Pe lângă acea casă, există si alte bunuri care vor face obiectul succesiunii. Mama si fratii mei pot renunta de la început in favoarea mea doar la acea casă si apoi eu să o vând copiilor? Sau doar la final după dezbaterea succesiunii? Mulțumesc!
Buna ziua,
Nu exista renuntare partiala.
Ori renunta la tot ori la nimic.
Puteti doar ca la notar sa solicitati ca acea casa sa intre in lotul dumneavoastra.
1. Nu exista renuntare in favoarea cuiva
2. Nu exista renuntare partiala.
Renuntarea este pura si simpla si totala.
Ramaneti mostenitori toti, incheiati un act de partaj voluntar, prin care fiecare sa isi ia bunurile astfel cum ati convenit (dvs luati casa).
Ulterior, in baza actului de partaj, transmiteti proprietatea copiilor, Daca sunt minori, nu aveti cum sa incheiati vanzare, pentru ca minorii nu au bani sa cumpere.
Daca sunt majori, in primul rand trebuie sa fa achite efectiv pretul, iar daca sunt casatoriti, imobilul cumparat de la dvs va fi bun comun cu ginerele/nora (deci in caz de divort va fi supus partajului).