avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Este normal să se scadă din salariul net impozitul?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Este normal să se scadă din salariul net impozitul?

Bună! Este normal să se scadă din salariul net impozitul? Eu știam că din cel brut însă pe cuponul de salariu este scăzut din salariul net. M-ar ajuta mult o lămurire. Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:07, 14 Noiembrie 2021
Acela este salariul bază de calcul a impozitului iar nu salariul net.

Salariul bază de calcul = salariul brut - CAS - CASS - deduceri. Din suma rezultată se scade 10% impozit și obțineți salariul net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerile salariale Miha.Miha Miha.Miha Am priceput cam ce e cu ele, dar intrebarea mea este: unde se duc acesti bani? Pentru ca am observat ca de fapt, acesti bani se scad din salarul brut, dupa ... (vezi toată discuția)
La ce salariu se raporteaza sporurile buziladiana buziladiana Salar de baza 762 , salar de incadrare 1074 , sporuri de 75%( conditii deosebite) rezulta 572 si 15% rezulta 114 Cum se justifica diferenta dintre salar de ... (vezi toată discuția)
Fluturas salariu R1984 R1984 Buna ziua, as dori sa stiu daca din salariul brut se opresc toate contributiile catre stat exemplu: CAS? S.au se opresc din salariul net? Eu am descoperit ... (vezi toată discuția)